跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 北區幼兒園,幼兒中心峔|嬰院資料

Hello,
我囝囝2005年7月出世,家住粉嶺,現想

洋房

Re: 北區幼兒園,幼兒中心及育嬰院資料

培元係粉嶺牽晴間私人屋苑環境獨立,聽講佢地07年會轉為非牟利幼稚園,不過班內的人數唔係太多,對小朋友學習都幾好,而且依家的教育都是小班教學.

洋房

我個囡都讀緊"培元",話好又唔算太好,叫做人小小咁。

有個別老師都唔錯。

洋房

香港五常法幼稚園暨國際幼兒中心, 請問有沒有安排皇崗關口接送校車
謝謝 !

My Blue Blue Pig born on 2005May05. Nice to meet all of you.javascript: justReturn() :-)

大宅

有無媽媽知道碧湖"嘉德麗"好唔好呀

thanks!!

大宅

我覺得唔錯, 我孩子在讀緊. 但妳要有心理準備他們不是活動教學,而是傳統教學, 有中,英文, 數寫字. 活動空間較少.

大宅

我有朋友介紹我讀上水救世軍,不過我唔知好唔好~大家有咩意見呀~

大宅

我想問大家知唔知邊間學校比較多活動呀,其實我心中是神召會,但又唔知佢多唔多活動

民房

Fanling Baptist Church Lui Ming Choi Kindergarten.....ok!

民房

Re: 北區幼兒園,幼兒中心峔|嬰院資料

no. :cry:

民房

粉嶺神召會幼稚園,我囝囝讀緊幾好,d老師都好用心.
活動都幾多,家長同小朋友都有活動. 佢哋9月17 - 11月2日開始接受報名啦! 你可以到www.aogkg.edu.hk 瀏覽.
佢哋9月15日上午10:30 - 11:30 三樓禮堂有open day 你可以去參觀吓!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我想問下好時光幼稚園好唔好呢????有無2歲半可以岀年入學????或者而家有D預備班呢????THX

公爵府

原文章由 焯賢媽咪 於 07-9-20 08:43 發表
我想問下好時光幼稚園好唔好呢????有無2歲半可以岀年入學????或者而家有D預備班呢????THX

好時光是有n1的, 可以2歲入學, 所有有n1的學校都可以2歲入學的, 不過當然要睇下佢地有冇位先啦. 按我所知有n1的fanling 學校還有5常法, 培元, 嘉德麗和kar fuk.

至於邊間好, 最好都係你自已親身去了解, 因為每個人要求和標准不同, 好難一概而論

兩年前我所接觸的培元和好時光個人覺得都係一般, 現在係點我就唔知啦

伯爵府

好媽媽勳章

老實講
我好怕學校太多跨境學童

邊間會少 d國內學生呢

原文章由 angelngan 於 07-2-1 13:34 發表
香港五常法幼稚園暨國際幼兒中心, 請問有沒有安排皇崗關口接送校車
謝謝 !

民房

大家好

大家好呀~其實有關於嘉福邨及嘉盛苑既問題都可以上呢個blog上面講~ http://hk.myblog.yahoo.com/warwickwan

以上係當區社區幹事~溫和達既工作blog。

大家有咩問題都可以上去反映!

大宅

我幫個女報左
神召會華人同工聯會彩蒲幼稚園
新界上水彩蒲苑停車場地下

禁止訪問

醒目開學勳章

複式洋房

原文章由 ayaya86 於 08-5-15 14:09 發表
thx 真係好詳細啊 我想知我想囡囡3個月大去育嬰會 我住上水既 邊間好 同埋大約幾錢呢 thx

今日明報資料
上水屬北區,北區值得推薦的幼稚園很多,以下介紹3間:
1、真理浸信會何袁惠幼稚園。原因:口碑好,校園面積大,用活動教學法,部分畢業生能升讀著名小學;
2、保良局莊啟程夫人幼稚園。原因:獲家長支持,用主題教學,鼓勵兒童從身邊的人和物作出探究,發掘新知識,吸收經驗,豐富學習生活;
3、鳳溪幼稚園。原因:口碑十分好,校園面積達3萬平方呎,鼓勵兒童探索研討,提升自我學習興趣,以孩子為中心。
我認為上水有許多辦得十分不錯的小學和中學,不用搬家來遷就孩子。

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

如果怕太多跨境學生, 鳳奚末必可以合心水, 但係鳳溪校舍我覺得幾好...

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

天水圍英文幼兒園

天水圍有邊間英文幼兒園ok?激活 ok 嗎?

首頁

尾頁

跳至