興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章

好勞氣,
話說影影埋埋好多相好耐無幫個仔晒,琴日終於執完走去晒相, 貪便宜到西灣河太安樓對面的小店"東X"晒相. 有個c9看舖. 大字標題4R$0.8-數碼相-金相紙-隔日取. 部柯達印機好殘舊, 仲用緊好污糟既CRT mon. 寫明"用電腦揀相唔印要按鍾收費最少$10", 見佢甘有火同D sample都 ok, 即管試下.

當我話要晒4R時, 佢起勢甘sell $1張的服務, 話都係4R size, 不過會逐張睇住黎打,唔會裁頭切尾, 平D果隻我地唔會執相... 但我貪平堅持要8毫子果隻, 佢黑面並要先收足錢, 我當時都覺得有D唔對路, 真係出事啦:

雖然係用金相紙, 但顏色偏黃, 不滿意, 台面寫明"任何情況都不會退款或換貨", 算數

出門口後發現完來size 不是平時4"x6" 的4R!! 實為101mm x 134mm, 長度短了16mm!!! 放入4R相簿好核突
即時回頭理論: 個c9好寸甘答: 係甘架啦, 一早就叫你揀一蚊果隻架啦! 尼D叫數碼4R, 4:3的! 我說之前無講清楚唔收貨,要改印正常大小, 佢話唔得, 要重新落單比錢, 仲話依家全世界都係甘,你去對面富士都無人綵你! 我心相想: 要再比錢我肯定幫襯第二間. 於是我當跌咗幾十蚊, 並拿手機影低佢以免其他朋友中招, c9知道不妙. 開始發茅赶客

今時今日仲有甘樣既服務同態度, 我以後都唔會回頭幫襯, 各位爸爸媽媽要小心小心

複式洋房

雖然話曬相舖越來越難做,
不過咁做的話等於自殺囉

大宅

BK Milk勳章

我幫你轉載到其它網站,以免其他人受害

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我無記錯的話,佢好似係Konica架喎,呢間全線不嬲都無信心保證,千祈唔好幫襯

其實印柯達金紙做1蚊1張都無咩賺架喇,所以千萬唔好貪平,d藥水同相紙唔靚的話,真係可以有天淵之別 下次真係要小心d喇

聖十字徑果間Kodak,d色出得好靚架,我所有相都係果度曬架

首頁

尾頁

跳至