自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

以下既故事係我細佬尋晚收工時既經歷,我忍唔住要分享俾大家知!
”好啦,生啦!!!???故事係咁既...2011/01/24 03:57
頭先3點幾收工想係北角搵野咬,點知行到馬路邊想過時,突然有女人叫救命!咁咪睇睇囉,一望就見到有三個女人一個男人企晒0係到,but無任何動作定0左格咁,行到過去先發現有個大肚婆兩隻腳都有血流緊...!打完999之後叫個大肚婆坐底啦,唉!點知都未坐底就叫"出來啦,出來啦!"....@.@好啦,生啦!坐底之後一睇,小朋友,唔好咁恐怖得唔得呀!得個頭!卒之係無人幫到手之下一個暖笠笠既人仔就出左黎啦!好彩唔到一分鐘白車到,同佢地交代幾句後就同個小朋友及媽媽講byebye啦!完全都唔記得肚餓....!XDDD”

歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

珍珠宮

big 6 ar ?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 小巫女女 於 11-1-24 13:55 發表
以下既故事係我細佬尋晚收工時既經歷,我忍唔住要分享俾大家知!
”好啦,生啦!!!???故事係咁既...2011/01/24 03:57
頭先3點幾收工想係北角搵野咬,點知行到馬路邊想過時,突然有女人叫救命!咁咪睇睇囉,一望就見到有三個女 ...

嘩... 你細佬一定好難忘

侯爵府

好媽媽勳章

唔理個媽咪係咪big6啦, 接生都係一個好特別經歷, 尤其是我地唔係豆腐員

anyway, 你細佬做左熟手技工, 第時同自己老婆接生都識啊~

大宅

好媽媽勳章

哈~~~佢今朝返到屋企,都唔敢瞓,怕發惡夢,哈~~~~
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

好媽媽勳章

我細佬唔知佢係咪大陸人!佢剩係知道當時有人叫救命,基於本能反應,就走過去睇下發生乜事囉!
原帖由 hiragana 於 11-1-24 14:06 發表
big 6 ar ?

伯爵府

+3金熱血 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你細佬好勇敢又有心幫人

但比著我可能會幫手安撫佢, 但接個bb出黎真係唔敢, 如果內地女人更加, 佢地有d唔做產檢,本身d唔知咩病o既話, 係冇任何安全設備出手幫, 可能會出事

男爵府

哇, 以為做戲先會有. 係你細佬親手接個bb出來呀!? 好勇呀. 咪成手血囉

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 big_sister 於 11-1-24 14:13 發表
你細佬好勇敢又有心幫人

但比著我可能會幫手安撫佢, 但接個bb出黎真係唔敢, 如果內地女人更加, 佢地有d唔做產檢,本身d唔知咩病o既話, 係冇任何安全設備出手幫, 可能會出事 ...

agree~ 又有血, 又冇手套, 好似.... 危險左d!

點解宜家咁多人周街疴bb架?
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

大宅

好媽媽勳章

其實個救護員黎到都係咁話我細佬,佢話除左bb有危險,我細佬都會有危險,因為唔知佢有d乜野病,不過我細佬都好醒,一開始已經叫企係個女人隔離既屋企人攞左d衫同大毛巾,然後就幫個女人接生,個b一出黎我細佬即刻用d衫同大毛巾接住個b,跟手包實隻b然後就放落個阿媽個身度,由頭到尾,我細佬都無接觸過個女人同個bb,所以佢個身一d血都無!

原帖由 big_sister 於 11-1-24 14:13 發表
你細佬好勇敢又有心幫人

但比著我可能會幫手安撫佢, 但接個bb出黎真係唔敢, 如果內地女人更加, 佢地有d唔做產檢,本身d唔知咩病o既話, 係冇任何安全設備出手幫, 可能會出事 ...

禁止訪問

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我反而見到樓主話"搵野咬", 笑左~
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

侯爵府

好媽媽勳章

樓主細佬有冇等埋個胎盤出黎呢? 如果唔係個女人情況都好危險

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 小巫女女 於 11-1-24 04:17 PM 發表
其實個救護員黎到都係咁話我細佬,佢話除左bb有危險,我細佬都會有危險,因為唔知佢有d乜野病,不過我細佬都好醒,一開始已經叫企係個女人隔離既屋企人攞左d衫同大毛巾,然後就幫個女人接生,個b一出黎我細佬即刻用d衫同大毛巾接住個b,跟手 ...

有d媽媽生bb好似容易簡單gum. 點解我生兩件gum呢hea的?
不過妳bro勇氣可加,眞係掋讚!

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 ANDREAMLEE 於 11-1-24 14:22 發表
d big6好鍾意在最後關頭才入醫院的

呢句真呀!!!!!!!!!!!!

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

尋晚至睇左 "我不賣身我賣子宮". 2R 其中一個做大6 女人係巴士上生孖胎. 睇來好快呢類事常見到連報紙都唔會寫.

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

可能佢係生第4, 5, 6, 7, 胎呢..........

樓主細佬真係勇敢, 俾著係我, 實打完999後就走...

原帖由 lovemy2kids 於 11-1-24 14:26 發表

有d媽媽生bb好似容易簡單gum. 點解我生兩件gum呢hea的?
不過妳bro勇氣可加,眞係掋讚!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回復 9# 小巫女女 的帖子

你細佬好叻呀!!
有冇讀過急救之類的course...?

首頁

尾頁

跳至