論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回復 19# yesmam 的帖子

絕~~~

不過如果咁麻煩,我就寧可家裡沒有零食同即用飲品。

大宅

平時已儘量唔keep stock, 但要招呼親朋無辦法, 尤其是臨近新年或節日, 襯平入定d貨. 及耐唔中要自己check吓, 心水清d囉. 對住d異族絕不能鬆懈. 簡直貼錢買難受.

原帖由 mylulu007 於 11-1-27 10:58 發表
絕~~~

不過如果咁麻煩,我就寧可家裡沒有零食同即用飲品。

伯爵府

為食, 不只是印, bun 都超級為食, bun/印我都請過, 但我的 bun 係眾人之中最為食及懶的一個.

原帖由 ha.haa 於 11-1-27 10:49 發表
原來印印真係好為食o架 !
如果佢做得嘢 , 我冇所謂 !
我嗰個專偷燕窩、干瑤柱、朱古力食 , 人又懶 , 所以今個月炒了 !

大宅

原帖由 Garfield 於 11-1-25 17:35 發表
你個個緊係印呢, 我之前個件又係, 連冰糖都可以偷來食, 不過無相干, 我屋企真係好少買零食, 最多係桂林辣椒, 不過佢都照偷食, 因為剛剛買完大樽裝一個星期又唔見左, 問親佢都話無呀, 無食呀, 有次我早放工見佢用來"L ...

佢地勁鍾意食辣,啱哂!

大宅

啲嘢食放得喺屋企,我唔太介意佢食,但我個妹真係離譜到呢:

1. 2磅車厘未佢食咗1磅
2. 炆鴨唔見咗1隻肶
3. 1盒jenny's cookies 1日之內食咗半盒

仲有經典事情,話說我大肚期間成日都去大x樂買外賣早餐,每次要熱OT都會比兩包糖我,但我嗰時血糖高所以無放糖,放產假前執咗大約50包糖返屋企諗住比99煮餸。1星期後,99發現屋企無哂啲糖,問阿妹係唔係未放嗰幾十包糖落個罐到,點知阿妹話佢食哂!我地好好奇點可以1個星期食哂50包糖,原來佢用水溶了啲糖,再放落冰粒格到製成冰當candy食!!

我c6即刻同佢講唔係唔比佢食,但咁樣食法真係會糖尿病的。

民房

同工人鬥快

同工人鬥快把d野食食晒去,或者用鎖鎖住去
原帖由 豬Bmama 於 11-1-27 16:27 發表
啲嘢食放得喺屋企,我唔太介意佢食,但我個妹真係離譜到呢:

1. 2磅車厘未佢食咗1磅
2. 炆鴨唔見咗1隻肶
3. 1盒jenny's cookies 1日之內食咗半盒

仲有經典事情,話說我大肚期間成日都去大x樂買外賣早餐,每次要熱OT都會比兩 ...

首頁

尾頁

跳至