論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我自問對佢唔錯, 甘耐以來只係罵過佢一次, 我發現只要我同佢講野, 落番d 咩指令, 佢都會黑面回應我, 9成唔應我, yes 都無聲, 呢個情況只係對女boss 係甘, 老人家都幾鐘意佢, 又話呢個工人都唔錯.

而家d 工人係咪個個都係甘? 一定要對女主人黑口黑面先開心, 好似同佢有十怨九仇甘, 唔主動叫我叫早晨都算, 叫佢做野唔應我, 而家我會重覆說話叫等佢應我 yes 先收手

複式洋房

你要同佢講甘樣係唔岩既,你同佢講野佢一定要比反應你,我既agent仲叫我要丙佢喎~ 即係要warn佢,如果佢聽唔明你意思,你帶佢返agent度面談啦~

水晶宮

我工人絕對唔會黑我面,一定會應我.
你工人真係有問題,唔可以種容.
份約係邊個簽架?你or sir?
我請工人時,agent話由我簽會好D,佢會尊重簽約果位多D.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係...工人暫時從未試過面黑的

珍珠宮

我都未遇過黑面工人.....因為我就係全屋最黑面嗰個, 边過夠我黑~~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

以前偷野印有齊所有衰工人特點: steel, lazy, dirty, borrow money, black face, crying.

而家大食bun就無黑面, 最初來時好慢, 切個potato, tomato, cucumba成1 hour, now 快咗好多, 因佢都有份食.

bun叫做醒目D, 因媽要求clean the house, kitchen, she can have her own time, no matter she talk telephone, sleep, 咁佢自動自覺快咗.

公爵府

我果個都無黑面....對住屋企任何一個人都無黑面!!!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有啲唔只黑面, 仲要發老脾, 駁咀駁舌tim, 自己做錯又唔認, 都唔知邊個出糧俾邊個.:;pppp:

大宅

No, mine is OK.

大宅

原帖由 DoReMi媽媽 於 11-1-25 22:26 發表
有啲唔只黑面, 仲要發老脾, 駁咀駁舌tim, 自己做錯又唔認, 都唔知邊個出糧俾邊個.:;pppp:

我嗰件就係咁, 比面色我睇之餘, 未夠一個月唔do, 比佢一鑊翹起, 遇著件pk印真係超級黑仔

別墅

黑面 fire her!

首頁

尾頁

跳至