論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

如工人完約日是31/3 ,買機票日期是31日之後的14日(即14/4) 正確嗎?

如14/4沒有機回印尼,這樣應該買幾多號的機票? (如機票訂在留香港期14日後可以嗎?)

請問你有沒有完約要簽的相關文件sample 給我參考..

謝謝幫忙解答。

別墅

原帖由 josiu 於 11-1-27 10:11 發表
如工人完約日是31/3 ,買機票日期是31日之後的14日(即14/4) 正確嗎?

如14/4沒有機回印尼,這樣應該買幾多號的機票? (如機票訂在留香港期14日後可以嗎?)

請問你有沒有完約要簽的相關文件sample 給我參考..

謝謝幫忙 ...

工人完約14日visa過期,一定要離開. 第14日沒班機可以找更早的日期買,你買的那一天她就得坐,沒得選的.

大宅

謝謝回覆。

我仍問了勞工處,佢話要有張沒有日期既機票+taX比工人,我即時想: 真係好unrealistic??? Airline 點會出到一張沒有指定日期出發既機票,問了更激氣.....最後個職員叫我同工人傾好哪日走.....

唉.....就係唔想同工人講野,對佢無感情,我感覺係 : 香港政府比好多優惠比外藉工人,香港僱主好慘......

我以後唔再用工人.....真係好麻煩.......

原帖由 abc231 於 11-1-27 11:17 發表

工人完約14日visa過期,一定要離開. 第14日沒班機可以找更早的日期買,你買的那一天她就得坐,沒得選的.

複式洋房

回復 3# josiu 的帖子

Hi Josiu,

Would you pls give me the contact of 勞工處?

thx thx ~~

大宅

Tel : 27171771

請工人真係好煩...

原帖由 flowerc9 於 11-1-27 14:42 發表
Hi Josiu,

Would you pls give me the contact of 勞工處?

thx thx ~~

複式洋房

thx thx josiu ~~
我都甘话,非必要冇辦法真系吾想请!

原帖由 josiu 於 11-1-27 15:39 發表
Tel : 27171771

請工人真係好煩...

禁止訪問

大宅

即係買完約後既14日內都可以改既機票就OK??

原帖由 girl_girl_email 於 11-1-27 17:14 發表
you buy a ticket with a day. but this date of departure can be changed without charge. when the maid gets the air ticket, she can change it without brothing you.

首頁

尾頁

跳至