論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

工人姐姐係印尼有個bf
佢本來做完第一個約已想唔做, 返去結婚
但我同佢講, 你都唔係好多錢,
同我做多一個約先返去結婚啦
而我亦俾佢放左3個星期返印尼陪佢男友

但今日, 我問我工人電話號碼
佢俾左我後, 佢話佢應該會轉no...
(我當時心中驚一驚, 以為佢借左錢)
佢就同我講, 係唔想佢bf搵到佢...
我問佢why
佢就話...
佢bf要married了....
當時我呆左(因為佢一直話要返去married)
原來佢bf攪大左另一個女人個肚, 好似有左個仔
所以我工人唔駛返去married, 而佢媽媽又唔鍾意佢
咁佢就可以留係hk繼續做野

雖然佢可以繼續幫我, 我係應該開心
但我覺得佢好慘
而佢同我講, 一直有人同佢講佢bf有女人
但佢唔肯信
而佢星期日知道件事後, 表現又冇咩唔同,
如果唔係佢講我知佢要轉no
我真係唔知發生左咁大件事

大宅

你小心佢有情緒病

伯爵府

我呢幾日又唔覺佢有咩事呀....
希望冇問題啦
佢對我女幾好的...我女又鍾意佢

子爵府

同我舊工人一樣, 又係話bf突然係印尼結左婚, 但我一d都唔覺得佢傷心, 後來先知佢已經有新既男朋友, 仲要係佢舊bf既friend. 我覺得唔洗戥佢地可憐, 都唔知邊句真邊句假.

伯爵府

係咪印印呀? 佢地D男女關係好隨便架咋。

1. 工人可能會因為呢件事,在HK放縱自己亂識男人。

2. 又或情緒病不停sent sms, 講電話。

3. 無心機做野發白日夢。

結果係邊樣都好,對佢工作表現都會有負面影響,你要睇緊d。 唔係大問題就隻眼閉,關乎到小朋友既一定要開口抖正。

伯爵府

係...我知道左緊係會睇緊d
不過希望佢乖啦
佢一向都ok
如果好, 會續多個約

別墅

睇來請人都幾麻煩哦,請到D工人好的話,就很好,要請到不好的話,還惹來成身麻煩哦

禁止訪問

公爵府

回覆 5# Lovelybbs 的文章

有咩咁可憐呀,佢地一來真假不分,二來無咩道德觀念,嚟得本港做嘢,家鄉男友甚或老公有另一個女人係意料之內啦.況且一雞死一雞鳴,無左呢個咪搵過第二個咯,最多咪流幾滴眼淚.睇佢地平日做嘢都咁求其,做人都唔方認真啦.

剛走的古惑印玩嘢唔做,佢原先話做兩年返去結婚,點知一個多月已走佬.我話佢no money,no marry, 佢話唔緊要,"i have my own business"喎.對有d人嚟講,錢,比任何一切都更重要,甚至比個天還大呢.

大宅

畀面勳章

要變嘅始終會變, 樓主又唔洗咁內疚嘅, 我果個工人結咗婚, 個仔都成5歲, 個老公咪一樣識咗第二個, 呢啲嘢話唔埋的, 佢哋d 思想easy come easy go, 話唔定你個工人過兩年返去即刻識到個&結婚生仔添~~~~

伯爵府

希望真係咁...我覺得我好似要佢幫我做呢2年令佢冇左個男友..

珍珠宮

咁咪仲好, 佢地好隨便, 就算你工人同BF結咗婚, 個男人一樣可以有第2個女人. 或者個男人無錢, 要你工人再嚟香港, 咪一樣會攪女人, 而家你工人無咗個衰男人, 應戥佢開心, 開解吓佢, 俾佢知道係好事嚟.

複式洋房

我個工人黎左香港3個月,佢照顧我個2個月bb好好,佢好錫bb,而且做家務都好好,我同老公都對佢好好,但佢尋日同我講佢老公打比佢,話叫佢返印尼,如果唔返佢就同人結婚,佢同我講時眼濕濕咁,之後我問佢咁點,佢就話唔理佢,但見佢呢2日好似有0的唔開心,我都有叫佢有咩可以同我講,唉,我怕佢突然話唔做,咁我就大件事喇,我同老公都要返工,我都好擔心.......

珍珠宮

我只會信佢3成~~

首頁

尾頁

跳至