在職全職

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

我剛剛找到份工...開頭得6千幾蚊到...我要俾湊仔ee俾3千蚊人工...想加多少少人工一定要捱3個月到...不過勝在近近地><我應否去做呢?我停了幾年無做...各位媽咪我否支持下我~~所以我要從低做起
新的一天...希望真的有新的希望吧...

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

新的一天...希望真的有新的希望吧...

男爵府

畀面勳章

原帖由 sp2007wtm 於 11-1-31 10:22 發表
我剛剛找到份工...開頭得6千幾蚊到...我要俾湊仔ee俾3千蚊人工...想加多少少人工一定要捱3個月到...不過勝在近近地>

如果您先生負擔晒是好吃力既, 您唯有照做住先啦!
ADD OIL !

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

既然想出番來工作,就放鬆D, 試下先啦...
加油呀

男爵府

3月好返到唧, 咪得到3月等佢加您多少人工再決定留定走啦,
快新年, 呢家您唔做,再揾過份都要2月中至尾先返工...
隨遇而安啦~

大宅

當出來做野重新累積返經驗.停了幾年開頭比人壓價是會有的事, 如果你長遠想出返來工作, 就當係攞入場券重新開始. 亦可train up 返自己的工作技能 (我之前都無做好幾年, 再出來做. 當時都適應得好辛苦, 但無幾耐, 你前的工作經驗和技能會出返來, 你信心就會大返好多)

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

如果你必須要返工幫補家計, 又沒有其他更好人工的公司請你...你都要做住先....再等下有無更好的機會

珍珠宮

陪月勳章

做住先啦, 近近地... 轉下轉下工, 人工就自然會高ga la

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

做做做!

錢係其次, 拎番工作經驗至重要. 停左幾年冇做野, 要人地請番係唔易架, 同埋由低做埋都唔奇. 而家捱下, 遲d 轉左工就會好d.

別墅

你要加油呀,你都比我好啦,因為我已經沒有出來7年了,我都是剛剛2010年8月中出來做工, 嘩!我現在還未識應, 每天上班累到想死呀.....真係好想效棄的.......所以你要加油呢.....比心機呀!!

祝你兔年事事順利,得心應手!

原帖由 sp2007wtm 於 11-1-31 10:22 發表
我剛剛找到份工...開頭得6千幾蚊到...我要俾湊仔ee俾3千蚊人工...想加多少少人工一定要捱3個月到...不過勝在近近地>

珍珠宮

環保接龍勳章

加油呀

複式洋房

掌聲鼓勵
人工少唔緊要,返工近,save車費,最like可以好快返屋企睇d仔女

別墅

我都會做住先, 你都咁多年冇做野啦~ 其實有人肯請都已經唔錯喇^^ 當你做番野做耐左, 你先有bargain power 再去搵過第2份好d既工架嘛!! 頂多陣~捱多陣呀樓主~ support u ^.^

大宅

月餅勳章 陪月勳章

做住先當warm up o下, 如果一開始就搵返份人工高o既, 壓力好大o既~ 騎牛搵馬, 習慣o下全職o既工作生態先, 覺得都ok適應之後, 再轉囉。

別墅

掌聲鼓勵,加油呀
我份工都係無咩發展機會,不過就勝在近家..
方便照顧仔女呀, 而且仲慳埋車錢及時間.

男爵府

加油呀!

首頁

尾頁

跳至