跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有無上水媽咪可介紹好的上水牙醫 , 好 ugent ah , 謝謝 !

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

上水龍fung一樓,方家萌.袁偉強

男爵府

原帖由 drizzle 於 11-2-16 00:15 發表

我都係睇呢間, 幾好, 價錢唔算貴...

男爵府

2 位媽咪都話好 , 應該 ok 喎 . 2 位媽咪可否講吓係佢度整牙整過 mut 野 , 價錢幾多呢 ? 謝謝 !

cccolin  我睇方醫生都ok,吾知姓袁的醫生好吾好呢?有冇媽咪可報料!  發表於 12-2-8 02:01
cccolin  呢間我睇過,起碼價錢比較公道!!  發表於 12-2-8 01:59

水晶宮

原帖由 fion128 於 11-2-16 00:48 發表
2 位媽咪都話好 , 應該 ok 喎 . 2 位媽咪可否講吓係佢度整牙整過 mut 野 , 價錢幾多呢 ? 謝謝 !
呢間真係區內出名..仲要2星期前book位,.....價錢就打去問好d...

男爵府

drizzle 發表於 11-2-16 00:15

之前幾年就有去呢間,但佢地好似轉左醫生,唔憂做咁既樣。
帶細仔去睇,因為兒子話門牙痛,個醫生睇一眼就話 " 冇事! "
咁我話 "唔該晒,咁不如同佢洗埋牙啦! "
醫生就再話 "佢冇牙石,冇咁需要,不過如果你要佢洗隨便你!"
我聽完就話 " 唔該晒。"

我跟住就帶左細仔過隔離間牙醫度再洗牙,跟住就我自己同個女都洗埋。

唉! 如果唔想做,冇人要佢開鋪頭在上水. 要黑晒口面見病人,乜道理呢?
不過我以後也不會看這間診所的醫生了。

水晶宮

冇轉醫生ar
兩個醫生輪間
佢地係唔多講笑,但好專業
如果試過其他牙醫就有比較
因為佢既態度就去左另一個冇咁好手勢既牙醫度??

別墅

回覆 drizzle 的帖子

我都係鐘意D醫生有嗰樣講嗰樣,明明唔駛洗牙無牙石,咁直接同你講仲好啦.
我最怕油腔滑調叫你做多D做多D嗰種e生.

drizzle  agree  發表於 11-4-14 16:03

男爵府

ah , 原來重有甘多留言 , 真好啦 !另外我滙報一下我整左牙的情況 , 我去左清河邨果個牙醫度 check , 佢先照 x-ray , 話我隻牙蛀得好深 , 初步相信要杜牙根 , 要車完隻牙先知要唔要杜 , 如唔駛杜收 500.00 補牙 , 加 $100.00 墊底藥水 , 另同一隻牙另一位置有小小蛀再收 $300.00 . 如杜牙根則收2500.00 另加 2500.00牙套 . 最後我去左上水鄭志榮度補 , 之前說到的蛀牙補左2 個位收 $250.00 . 再補一隻之前清河牙醫 check 唔倒已蛀得好深既蛀牙 .

cccolin  你是說清河牙醫check果隻蛀牙是事實上冇蛀的嗎?  發表於 12-2-8 02:05

男爵府

兩位媽咪都有道理,但個位醫生就幾好手勢都假,
我就無福消受了。

之前有位石醫生在沙田,中環都有,屬 QH group ,佢同我脫隻大牙,係好手勢到脫左都唔知,前後唔使十分鐘, 佢個人都好Nice, 從未sell 個叫我洗牙。

我知手勢好緊要,但有其他選擇,就不會再去了。

上星期BF人去Dr Sin 仲彥, GF 處脫牙,charge around 800 + ,
有照Xray .

醫生仲同BF講," 你 早脫會好的,唔使等到現在有牙瘡,會仲痛的架! "

BF 話個牙醫幾好。

伯爵府

fion128 發表於 11-4-17 21:54
ah , 原來重有甘多留言 , 真好啦 !另外我滙報一下我整左牙的情況 , 我去左清河邨果個牙醫度 check , 佢先照 ...

請問上水鄭志榮係邊處???

別墅

DR.冼仲彥,脫牙手勢好好,果陣,我智慧牙打橫生,而且好近神經線,要把隻牙CUT開2邊拿出來,佢20MIN仲幫我脫左,而且,我即晚可以食到野,講到電話,冇腫過,因為,我見過好多朋友脫完智慧牙,塊面腫晒.

大宅

咁鑲假牙知唔知幾多錢?thx!

大宅

畀面勳章

回覆:請問有無上水媽咪可介紹好的上水牙醫

我幫襯過曾福華

首頁

尾頁

跳至