時政擂台

跳至

首頁

尾頁

民房

BB都要有6千文,他們更有需要,是香港嘅未來,反對財爺偏幫有錢人,更應優待弱勢社羣,爭取雪中送炭,富人一支酒,窮人一年飯。今日嘅BB就係社會嘅將來,一定要為BB爭取更多更好…請大家同來支持,一齊上街遊行爭取!

別墅

不贊同BB 都有6千元

每年來港產子內地孕婦數以十萬計,若果BB都有六千元,這筆額外開支將會很龐大,而且他們尚未能貢獻社會,為何能得到回饋呢?若果BB都有六千元,來港產子的內地孕婦每年何止十萬計呢?千萬計也不止。

伯爵府

回覆 2# 小貓媽媽 的文章

贊成妳的講法

侯爵府

原帖由 小貓媽媽 於 11-3-4 11:25 發表
每年來港產子內地孕婦數以十萬計,若果BB都有六千元,這筆額外開支將會很龐大,而且他們尚未能貢獻社會,為何能得到回饋呢?若果BB都有六千元,來港產子的內地孕婦每年何止十萬計呢?千萬計也不止。 ...

同意到極,吾讚成BB都有份囉。

大宅

好媽媽勳章

香港人係唔讚成BB都有份,大陸人落黎生就一定會讚成

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你。。。係咪有病呀?

原帖由 jackyeung18 於 11-3-3 09:21 發表
BB都要有6千文,他們更有需要,是香港嘅未來,反對財爺偏幫有錢人,更應優待弱勢社羣,爭取雪中送炭,富人一支酒,窮人一年飯。今日嘅BB就係社會嘅將來,一定要為BB爭取更多更好…請大家同來支持,一齊上街遊行爭取! ...

男爵府

咪係, 呢6千蚊係納稅人既錢, 係我地辛苦既稅錢黎, 咁多年只有呢次有6千蚊, 係應份既

我自己都有2個, 但都唔贊成佢地有6千蚊, 佢地何來頁献收6千蚊

每年來港產子內地孕婦數以十萬計,若果BB都有六千元,這筆額外開支將會很龐大,而且他們尚未能貢獻社會,為何能得到回饋呢?若果BB都有六千元,來港產子的內地孕婦每年何止十萬計呢?千萬計也不止。 ...

伯爵府

天下大亂

男爵府

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

贊同~~

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都同意你既講法 !
只可加大子女免稅額 ! 加多D都冇所謂 ! 班死蝗蟲肯打工咪攞到呢個福利LAW !:;pppp:

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 jackyeung18 於 11-3-3 09:21 發表
BB都要有6千文,他們更有需要,是香港嘅未來,反對財爺偏幫有錢人,更應優待弱勢社羣,爭取雪中送炭,富人一支酒,窮人一年飯。今日嘅BB就係社會嘅將來,一定要為BB爭取更多更好…請大家同來支持,一齊上街遊行爭取! ...

問正苦攞夠四百萬吖, 好冇~:;pppp:

子爵府

舉腳贊成!
撗惦都係,我要求個印佣都要分6,000蚊!最多收左番黎50-50分左佢!賓妹冇得分,因為人質事件佢地政府咁衰,要比番d顏色佢地睇吓~
e+唔屈政府屈邊個呀!
真係 chi chi 地,d人e+。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 2# 小貓媽媽 的文章

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

BB都要6000? 仲得了?!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

原帖由 魚生 於 11-3-6 12:58 發表
你肯定你個BB將來有貢獻?會唔會又係綜緩呀?
豈能盡如人意,但求無愧於心......

複式洋房

原帖由 小貓媽媽 於 4-3-2011 11:25 發表
6w  睇到閃閃了~0.14cm   
8w3d ~1.9cm見到頭仔眼仔,心跳182
13w1d ~7.11cm 心跳176 手腳fingfing
Make a pregnancy ticker

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 魚生 於 11-3-6 12:58 發表
你肯定你個BB將來有貢獻?會唔會又係綜緩呀?

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

首頁

尾頁

跳至