懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

係度成日睇到D 姊妹話20W左右就感到胎動, 有D 17W 已經感受到.. 我已經接近21W.. 仲要係一D動靜都無, 係咪唔正常?

各位你地幾時感到胎動架? 同埋個感覺係點架?

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

你係第一胎嗎?
咁不如檢查時同E生講

我喺政府檢查的,
講過後,佢比我用機CHECK
坐喺張專用的椅,當感到有郁動就CLICK一下制

子爵府

我第一胎都好似過左21周先感覺到

男爵府

我第一胎...18w感覺到...好似腸郁咁..不過密d

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

醫生話第一胎24w先感覺到都唔出奇的~ 不過我18w feel到了~

大宅

我都好遲先感覺到胎動呀..最少過左24wks,maybe 自己本身肥肥地,同埋一直睇好多書講都正常無問題,所以你唔使擔心啦~

只係可能有d人既感覺強d,或者可能好似我咁,就算bb郁過都唔覺唔覺,所以你先至感覺唔到胎動~

別墅

我宜家19weeks,不過都唔係好識分咩係腸動,咩係胎動... ...
不過我諗唔緊要啦,最緊要所有嘢check咗正常... ...

大宅

我都係第一胎, 而家18週, 都未feel到,
定係我地唔知胎動係點架

大宅

畀面勳章

我二十週就feel到喇,係跳下跳下咁囉,好得意架!
放心啦,你有keep住產檢就無問題架。
到三十週,感覺仲強烈架
你記下BB咩時間郁,跟住錄短片,攞出嚟睇會好開心架!
我宜三十九週,由三十五週開始,一個禮拜影一次大肚相+短片留念。

大宅

回覆 7# joyce430 的文章

我同你一樣.都唔識分.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

月餅勳章

我廿三週至FEEL到.....
不過好多時都係個人訓係度或者坐定,就容易FEEL到。
感覺好似有野係個肚跳下跳下......

原帖由 yungbonbb 於 11-3-5 12:34 發表
係度成日睇到D 姊妹話20W左右就感到胎動, 有D 17W 已經感受到.. 我已經接近21W.. 仲要係一D動靜都無, 係咪唔正常?

各位你地幾時感到胎動架? 同埋個感覺係點架? ...

複式洋房

原帖由 christinetin 於 11-3-6 08:31 發表
我廿三週至FEEL到.....
不過好多時都係個人訓係度或者坐定,就容易FEEL到。
感覺好似有野係個肚跳下跳下......
我15週FEEL到個肚跳下跳下
耶和華啊,認識你名的人要倚靠你,因你沒有離棄尋求你的人。 (詩篇9:10 )

洋房

多謝大家的回覆!

係呀! 我係第一胎, 所以乜都唔識, 好多野都唔知!

或者好似gm 所講, 可能郁左我都唔知呢! 都唔識得分 不過我真係好期待囉!

bb 努力!

複式洋房

吓,原來跳下跳下就係胎動??
我都係15W倒已經FEEL到有時跳下跳下咁喎,我都諗緊究竟係腸郁定係BB郁呢,其實個感覺好似啲神經突然跳兩三吓咁囉~~~
係咪已經係胎動黎架喇??

複式洋房

我依家20weeks, 成日都唔知係唔係胎動
有時聽到咕咕聲, 有時覺得個肚脈搏好明顯咁,咁係唔係呢??

大宅

我22W幾先FEEL到胎動,不過個時都唔係好識分

男爵府

我19W開始感覺(確定)到BB踢
但系都唔系好明顯
如果你擔心,下次可以問下醫生

大宅

我都係15W就有感覺喇~~好似個肚皮有脈搏跳左一跳咁~~個位係比較低嫁~~去到18W就明顯左同大力左好多~~我對上一次去產檢時~~個醫生都問我有胎動未...個時我好似17W到~~我話唔知係咪呀~~跟住佢話啲人通常去到20W就會開始有胎動~~有啲人21-22W先有都係正常嫁~~

大宅

我18weeks 就開始有, 但當時唔肯定, 因為個時感覺係肚餓打鼓咁, 不過好低, 到左19weeks 就好明顯, 好開心, 尤其daddy, 佢可以將塊面貼住bb, 好得意^^

首頁

尾頁

跳至