跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人讀boxhill?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

別墅

好媽媽勳章

Boxhill -- You can learn more of this school in 教育王國http://forum.edu-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=659

原帖由 w206lisa 於 11-3-9 00:09 發表
有無人讀boxhill?

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

你個仔宜家讀緊pn呀? 你覺得點呀?

原帖由 joeywongmy 於 11-3-9 09:13 發表

大宅

誠徵博士山女仔冬夏季校服(現在4歲半)

誠徵博士山女仔冬夏季校服(現在4歲半)

誠徵博士山女仔冬夏季校服 和 書包

Pls pm me the price and size. thanks !

禁止訪問

How's their playgroup?

禁止訪問

禁止訪問

別墅

joeywongmy, 我仔仔都係讀緊n班, 佢係 Little Robin A呀, 你仔仔呢?
我都好鍾意老師每日寫一句野俾家長, 因為我其實唔得閒(亦唔好意思)成日打電話俾老師.
歌書不足之處是冇譜, 我都唔知D歌點唱, 冇得同阿仔唱... 我會同學校反映下, 睇下可唔可以加番歌譜, 或者錄低D歌俾我地聽, 或者話俾我地聽D歌邊度有得買都好.
我又唔介意佢太少中文時間喎...你意思係想佢認中文字定學多D國語呀?
你在家有同仔仔講英文嗎?

禁止訪問

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

嘩!多謝晒你咁details分享!

好開心知道你個仔讀得開心,你又滿意!

希望我個仔都係一樣喇

原帖由 joeywongmy 於 11-3-22 16:13 發表

讀緊n班3個幾月
個人感覺好好
1. 老師/校長/職員都好nice
次次送阿仔返學佢地都笑面迎人
又關心小朋友

2. 佢地好交戴
好surprise阿仔手冊日日都有一句說話
係老師寫返當日小朋友上課既情況
等我知道係學校既表現
...

版主

我個仔17個月大開始返,佢好enjoy,夠膽講吓英文、唱吓英文歌,好可愛

原帖由 Dad-Li 於 11-3-22 15:28 發表
I know they have playgroups on Sat. Any comment on it?

複式洋房

各位媽咪好。
我囝囝今年11月都會讀BOXHILL。
多多指教

複式洋房

我囡囡由讀過,去年已升GH小一

版主

emeraldtang 發表於 11-4-1 13:13
我囡囡由讀過,去年已升GH小一

請問GH 係咪即係Good Hope 呀?

你囡囡係咪PN-K3都係Boxhill讀呀?

佢升小一後適應ok嗎?

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

juju@ian 發表於 11-3-24 17:04
各位媽咪好。
我囝囝今年11月都會讀BOXHILL。
多多指教

係邊間分校呀? 我個仔係MOS呀! 8月開學,唔知會唔會做同學仔呢
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

複式洋房

回覆 babyislove 的帖子

係呀,GH即係Good Hope。佢都好習慣,而且好鍾意間學校;因為我囡囡係細女(12月出生),之前都担心佢跟唔上,上學期家長日班主任話佢好專心,樣樣都跟得上,我先至放心d。講番Box Hill,的確幫我囡囡打好英文嘅底,特別係聽同講方面,係小一明顯地英文成績較好,煩少一科;不過Box Hill中文程度較淺,要自己教多d!

禁止訪問

版主

emeraldtang 發表於 11-4-3 13:27
回覆 babyislove 的帖子

係呀,GH即係Good Hope。佢都好習慣,而且好鍾意間學校;因為我囡囡係細女(12月出 ...

我老公有同事住TKO,佢心儀都係GH,希望囡囡入到。

你囡囡升小一後適應得好好,好戥你開心

我覺得針無兩頭利,我希望個仔係kg 喜歡學習,係一個英語為主o既學習環境,聽讀講英語能力有一定的水準。

至於中文方面,我覺得自己多D陪佢聽寫讀都一定可以跟到。

之前Boxhill open day都睇到佢o既k3入到幾好o既local school,聽完你sharing之後,我更有信心。thanks :)
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

複式洋房

回覆 w206lisa 的帖子

my son is in Nursery Fotan.

首頁

尾頁

跳至