嬰兒醫護

跳至

首頁
23456...89

尾頁

大宅

回覆 Einet2009 的帖子

治療師教紅黃綠白黑青紫的食物都要輪流食,
紅:如蕃茄,紅菜頭,車厘子
黃:馬鈴薯,香蕉
白:牛蒡,白蘿蔔
黑:栗子
.........
星期六做第二次治療,皙時沒大分別,只可以話沒有惡化,而治療師叫我買阿麻子油給阿仔吃,即本給他吃睇下會否好些,接著下星期三又要睇,到時再上來講一講情況

大宅

冶療師真你幾nice...每次都好肯交流心得..冶療以外都肯講...唔算commerical...

大宅

大宅

Maykhera,
你個囝囝今日好番D未呀﹖我有能恩奶粉(低敏),若你囝囝啱飲,我可以送給你的。

大宅

唔知點解我曰前的回覆未能顯示,你們有這些問題嗎

大宅

畀面勳章

Lailaichan,

我而家先睇到你個post, maybe BK 有bugs。thanks for the info :)

大宅

畀面勳章

Maykhera
多謝你分享就真,BK平台就係呢個目的。其實我這邊都有好多Bioresonance practitioner,冇咩特別,又唔算咩commercial野。
不過呢,果位BK媽媽咁做就真係唔太好囉。
我會繼續update這裡,今日我地會去做第四次共振啦。
大家都加油。

大宅

.......

大宅

回覆 華太太 的帖子

今日差不多....多謝先...唔考慮試食奶粉往.......隔一排睇下點先....

禁止訪問

大宅

回覆 BRAT 的帖子

今日BB唔係幾好....昨晚又喊又叫又R.....累透的爸爸大力打bb大脾....驚得我跳起身抱回他...我明白他白天幸努而晚晚又不能訓...以為佢平時咁勁呀B嘈佢可照訓....原來唔係....佢昨晚累到極點才出手打B...我冇檉佢...房細, B訓佢隔離BB車...佢實訓得吾好...好煩.....可能我耍同呀b搬出廳才ok...

cyan_tang  每一次見你形容你個仔既慘況..都覺得好心痛  發表於 11-4-13 19:13
bonnieip  可憐呀大人和小朋友都咁辛苦, 希望BB快快好番!  發表於 11-4-13 11:37

大宅

Thanks....可以的話...幫我留意有冇BB床+床肉送出...之前推晒totoxxx及五月花mama...諗住未搬得走唔好"巴"住咁衰....唉點知原來要搬出廳先...好唔想再見到昨晚佢打呀B...仲要好大力...雖然佢係好累...但我好心痛..

大宅

畀面勳章

Maykhera

好可憐哦bb, 我唸爸爸都好心痛出咗手。我個囡又係咁,訓得好差,有時痕醒起身喊可以持續個幾鐘。佢要R但我禁住佢,佢就勁忟,伏係我個shoulder借我件衫擦面,搞到我即刻要除埋件上衫等佢擦落去我shoulder肉度冇咁傷。佢擦唔夠過癮就扭轉一定要訓返落床,但放佢落床佢又狂R。如是者,真係搞到佢個人勁累先可以訓返。
最近呢一排佢皮膚好返少少,佢訓得好左好多。但塊面都仲係好紅,好多紅圈風難之類。

大宅

真好呀...你bb巳好小小.....是否治療成效? or ?

大宅

畀面勳章

我就覺得應該係個治療,因為時候吻合。但佢老豆就話係咁啱得咁撟,因為我呢度天氣剛轉涼。真係好難講,要觀察。
但我阿媽都認為係治療起作用,因為佢係湊bb果個,佢最清楚。
2票對1票,yea係治療開始生效。

大宅

good....我希望我個仔有希望啦....快D好轉就好啦! 昨日出水兼紅腫...今朝大便1粒粒...今日R叫喊乜都齊.....我知佢好痕...好心痛...但每日日落後係最嚴重...發得最勁..

大宅

Maykhera 發表於 11-4-13 11:42
Thanks....可以的話...幫我留意有冇BB床+床肉送出...之前推晒totoxxx及五月花mama...諗住未搬得走唔好"巴" ...

我有張22"X42"嘅床肉,如果啱嘅就通知我啦!
我對孖B頭幾個月都有濕疹,不是太嚴重,但都好痛心,又唔知點算好.......
見到你個BB我真係好想喊,希望你個BB快D好番啦!加油!

禁止訪問

大宅

畀面勳章

做完第四次共振,第三個早上,今日覺得佢手腳好似完全退哂,面果啲「苔蘚」狀嘅濕疹就唔再突起,平滑咗好多,都仲係紅。
好開心,希望真係共振生效啦。

大宅

我bb做完第3次冇次善...反而嚴重咗...所以到覆診時間要再番去睇多次.....我都希望bb皮慮快d改善就好了....

首頁
23456...89

尾頁

跳至