想生BB

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

等咗三年,終於係睇不育前自己bingo咗,之前醫生話係化學性懷孕,後來就流血小產咗...
真係好傷心!! 有個朋友同我差唔多時間bingo仲係咁同我傾佢個胎,真係好好好傷心,又唔想潑佢冷水!!
成個月都未能釋懷~~
我應唔應該話比d friend知呢,應唔應該同阿媽講呢.... 真係覺得一個人痛苦真係好痛!!
請大家支持一下我!!

男爵府

加油, 自己出嚟已經好好, 我都試過, 你孕期還早, 當是遲來的M吧, M完再試, 會容易D有..加油

大宅

你一定要搵朋友傾下釋放D負能量出黎架. 唔好屈住係心. 想喊就喊. 不過唔可以傷心咁耐. 要振作D. 而家最緊要係調理好身子. 再等下一個健康BB返黎. 加油!

禁止訪問

大宅

同媽媽傾下呢 ~~ 多個親人明白自己會好呀

男爵府

Magmagmag,

你唔好一個人受哂,我去年孖b走咗,我傷心得要命,終於靠專業輔導員同朋友家人支持才能走出谷底,最差既時候會過,但有時真要其他人扶持!

公爵府

畀面勳章

magmagmag 發表於 11-5-4 22:28
等咗三年,終於係睇不育前自己bingo咗,之前醫生話係化學性懷孕,後來就流血小產咗...
真係好傷心!! 有 ...

magmagmag
我有講比人聽冇左
就係要面對佢
我上星期開始調理
我睇番資料化學性懷孕中西醫都說係早期流產
響中醫角度
同樣需要調理
中醫說我呢三個月都唔可以有bb呀
希望你好快開心番啦
各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

男爵府

最緊要補好個身體 呢一個月唔好凍親 加油
you are not alone

男爵府

想喊就喊出黎啦~ 明白你感受! 你當然要同屋企人講啦,等佢地可以照顧一下你既飲食~

時間可以減退傷痛,慢慢黎,一切順其自然啦,唔好迫自己。

男爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章

加油呀, 我都經歷過, 幾唔開心都要過, 得閒上黎傾下啦

別墅

magmagmag

唔好將唔好心收埋, 咁樣只會令情緒更負面, 我小產後都係同老公, 朋友傾, 慢慢心情就好O的! 加油呀, 上來呢度同我地share都得架~ Support You!

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

加油~~~我小產後頭3個月都情緒超低落,又想咸又想發皮氣。
不停提自己要快D養好身體,再努力過~~~大家一齊加油丫
詩篇32:7
你是我藏身之處,你必保佑我脫離苦難,以得救的樂歌四面環繞我。

26/10/2014 5W4D 0.6cm 胎襄
16/09/2014 Bingo

08/06/2013 出世拉
28/11/2012 11W4D 4.99cm Oscar 1.98mm
23/11/2012 10W6D 3.95cm BB跳杻腰舞
10/

子爵府

我係你我會暫時唔接觸呢位朋友, 真係朋友的話將來會明白

同人傾下, 千萬唔好自己屈埋!!!

揾中醫先調理好才再作打算!!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

magmag,

你可以BINGO到, 證明左你都可以自然, 只係時機同埋身體狀況仲未READY 好.

好好調理下, 加油呀

大宅

我都係好唔容易先bingo, 但上年4月就小x過一次。 0個種心情其他人係唔明白的。我覺得係應該同屋企人講, 就算佢地都已經幫唔倒太多, 至少都可以照顧0下你。小x後護理同生產後護理都差不多, 要多休息。睇中醫調理0下, 我0個時都係。

你都不防同你較親的朋友傾0下, 佢地一定會支持你。學懂放開, 便會放低。要心情開朗先容易再懷孕。唔發生都發生0左, 又唔可以反轉頭, 唯有向前看。去0下旅行, 當上個月發生的只係一夢。0黎多2-3次m 又一條好漢。 我就係這樣同自己講的。

唔好太傷心, 要休息多d。

大宅

畀面勳章

樓主, 我2007年試過9 weeks 時個胎無左心跳, 做左手術後3個 cycles 後有左大囝, 到去年打算再生第2個時,都試左幾個cycles, 點知chemical prenancy, 但我無點唔開心, 個醫生仲要反過來安慰我, 可能有個之前經驗,所以有"隨緣"的心態, 之後1個cycle 就bingo,下個月就出世了, 以我case "好似要我馮2進1"咁, 但我都無放棄, 儘情傷心完後就積極面對, 其實好多人都有呢d 情況的, 加油...

Sonatina  你好positive, 祝你一切順利.  發表於 11-5-5 14:14

大宅

身同感受BB係8週無左心跳剛剛走左3星期, 身邊成日見到大肚婆好唔開心, 但係我地一定要面對如果BB勉強生存大家都辛苦, 你要抱住BB會關顧你同細佬妹既精神, 想同人講就講將感情發洩出黎, 講完就算喇唔好成日掛係咀邊呀...甘你又會唔開心D朋友又會聽到悶....仲有機會既呢度大把人同你一齊努力呀, 攪到有為止!!

男爵府

我都兩星期前小產,個bb差唔多7weeks
知道既時候不停咁喊,未停過眼淚
當時咩人都唔想見,連媽咪都唔想見
好彩老公陪住係身邊,兩個攬住一齊喊一齊面對
第二日媽咪同奶奶都黎左安慰我
而我都有話比朋友知,佢地都好好
只係一句留言一個sms
比我靜下之餘,亦都比我知道佢地好support我
我就係靠老公同其他人既support企返起身
依家心情都好返好多

你可以心情平伏d之後同老公講返大家既感受
我地都有一齊為失去既bb祈禱,講返大家既感受傷痛
之後可以容易d面對同接受
要知道你唔係得自己一個人架~

別墅

I have same experience of chemical pregnancy last cycle, but I think I have become less upset now, after crying a few times, and talking to some friends and family.
I did not tell my parents deliberately but as they asked about how I'm progressing on making baby I told them what happened, and f. talking to them and seeing their support really helped release the negative emotions over time.
Add oil! It will become better.

男爵府

大家都是過來人,互相支持,有咩要同大家講!

首頁

尾頁

跳至