自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

他做了瘋show十幾年, 我好鍾意聽佢, 昨天都奇怪無佐佢把聲,
唔通佢真是從此消失了??????

大宅

畀面勳章

I like him too

伯爵府

子爵府

玩具勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

下!我以為佢請假咋,炒左,因乜事呢?條link睇唔到呀!

公爵府

梁思浩突遭港台封咪

梁思浩主持的香港電台節目《瘋Show快活人》,昨日突然被封咪,據知,盛傳將轉投新成立電台任職的他,前日曾被兩名港台高層召見,要求他簽下承諾一年內不跳槽的同意書,雙方爭持半小時,令《瘋》亦遲了半小時才開始,及至昨日更演變成「辣手封咪」。

本報昨日聯絡梁思浩了解,他透過友人表示現階段不便回應,晚上則發表公開信,透露在港台任職十七年,從未遲到的他,前日起「被迫遲到、被迫曠工、被迫封咪」,但他揚言沒有主動辭職,港台發言人則承認昨日起暫停梁思浩《瘋》的主持工作,並祝他有美好發展。

大宅

拒簽不跳槽協議
梁思浩遭港台炒魷2011年05月14日
  • (11人)
  • 瀏覽人次:18,267
  • 回應:0

有份主持高收聽率港台節目《瘋 SHOW快活人》的梁思浩,最近盛傳被大班鄭經翰以高價撬走,加盟籌備三年、於今年 11月啟播的數碼電台,更被指過檔費高達 1,500萬三年,令思浩成為最高薪電台主持。不過距離啟播還有一段時間,仍有待落實之際,梁思浩昨日突然被港台叮走,相信主要原因是他拒絕簽一年內不跳槽的協議。

大宅

回覆 happyfong 的帖子

思浩傍晚發表聲明,內容大意解釋被叮的心情,但亦沒提及箇中原因。聲明中思浩說:「在香港電台開工 17年,從未試過一日遲到,從未試過一日曠工,但今日主持《瘋 SHOW快活人》就第一次出現。我寫這封信給廣大聽眾,只是希望大家知道,我是被迫遲到、被迫曠工,如今在香港電台被迫封咪,恐怕再沒有機會在《瘋 SHOW快活人》出現,更是千般不願、萬般不捨。」
思浩更表示沒有主動辭職,他一直念念不忘與港台一起走過的日子,但是 17年的感情,只換來一個「即時通知」,最後思浩稱依然無怨無悔,衷心感激港台過去 17年給他一個接觸各位聽眾的空間,唯一放不開是他的聽眾。

禁止訪問

子爵府

玩具勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原來係咁,我諗瘋so都快將,另外個新電台都好似搵左好多人喎!

翡翠宮

曾生同貴小姐根本揹唔到飛..尤其是個男的人地講咩佢都可以連繫到D咸濕野..SO CHEAP

禁止訪問

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我都好鐘意聽梁思浩, 尤其是坐月時日日都可以聽, 返工之後都冇得聽.

大宅

加左曾生已經多左好多政治,而家仲要冇埋村長,都唔知有邊個節目好聽

pchiu  yes  yeah  yes....  發表於 11-5-16 14:28
37Weeks 4Days 出世 3.39kg

子爵府

開心吸收勳章 分享愛 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

無咗村長, 相信好快連瘋SHOW都會消失埋

珍珠宮

子爵府

我好細個都已經聽佢架啦
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我都係呀~~村長無咗你把聲,又吋唔到田田,10幾年都時聽時唔聽,但現在做寫字樓就可日日聽,你就比人"炒"

翡翠宮

伯爵府

首頁

尾頁

跳至