自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題 .....

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我仔滿月時冇人做人情...都係送禮物多..
有D送衫仔,有D送玩具..有D送金器...

如果要計..我諗都3-500架(睇禮物既價值)
咁如果做人情..咪都應該係咁上下囉

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

尿片一包!!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

環保接龍勳章

回覆:我想問滿月酒一般要做幾多人情GA?

500-1000

talkative  ME TOO, 睇下同BB父母既交情啦  發表於 11-6-15 20:55

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

雞精一盒, 1舊水唔洗

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

上次有人咁問,D人都係話500-1000
食人餐飯,送雞精一盒好似小左D

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

kata_hihi 發表於 11-6-15 21:36
上次有人咁問,D人都係話500-1000
食人餐飯,送雞精一盒好似小左D

唔怕得罪講句,結婚做人情預左,但滿月酒是更勞民傷財!!!

EVA222  我都係咁話,滿月酒最多餘.  發表於 11-6-15 22:19
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

如果喺出請貼擺滿月酒,就同去飲一樣囉~
我大仔只係屋企人食幾圍,請咗幾家隔離屋咁,屋企人就比金器(10年前金無咁貴),無人情.隔離屋嗰啲都係老人家,我EX99啲FD.求助1~2百蚊咁.
細仔全部請出帖請朋友,全部唔嚟都5百.嚟既都係$500~$1000,有啲忡送埋衫仔同相簿咁.

男爵府

我朋友好耐之前擺過,我好似買了件衫仔$80, 因有野做, 玩完BB走左,無食野.
結婚無計一定要做足, 我個伙記就結, 跟左我好多年, 我一家三口去做$3000, 仲會比幾枝酒, 每支$6XX.
但擺滿月, 睇交情. 但人家比少少來食, 都不可以怪人, 無$就唔擺滿月.

伯爵府

$300

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至