母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

香港母乳育嬰協會
一年一度的集體哺乳又開始接受報名,屆時我們不僅主力向到場人士宣揚母乳育嬰的訊息,亦會廣邀傳媒出席,透過報導把有關訊息廣傳開去。

有關活動能夠成功舉行,實有賴閣下的支持。現誠意邀請正在哺乳的媽媽帶同寶寶一同參加集體哺乳活動並分享經驗,以行動證明母乳育嬰是何等自然及理所當然,為推廣母乳育嬰工作出一分力。報名者請click link 填表。謝謝!
需要您的參與 – 同行共哺十五載暨第三屆集體哺乳慶祝會 | 香港母乳育嬰協會
www.breastfeeding.org.hk
每年八月首個星期均為國際母乳餵哺週,為慶祝這個一年一度的特別日子,本會自2009年起均舉辦集體哺乳活動,集合正在餵哺及享用母乳的媽媽及寶寶,一同以行動親證母乳最好。

大宅

環保接龍勳章

報咗喇! 希望到時仲有奶餵啦
仲有冇人報咗呀 ??

JD930    發表於 18-3-23 17:28

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

JOIN TOO..

我都好怕就唔到時間,阿囝而家食2餐固體!

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

舊年我有參加架~~今年就唔得lu (做左全泵媽) 如果奶媽們...BB可以埋身食就參加啦, 香港母乳育嬰協會今年選擇左個咁好既地方, 既可以行下睇下野, 同時可以宣揚母乳育嬰的訊息, 何樂不為呢??

大宅

我都想join啊...可惜我係全泵媽...

barracuda  我都係~ 總之阿B食左好就得啦 :)  發表於 11-8-1 14:16

大宅

報咗喇!

szekamama  YEAH!!  發表於 11-6-24 00:56

5w6d~0.4cm  7w6d~1.50cm  9w3d~2.46cm  11w2d~4.20cm  12w4d~6.28cm   13w6d~7.30cm  15w4d~9.7cm 28w5d~2 lb 8oz  31w4d ~ 1.64Kgs

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

cecikaka 發表於 11-6-23 17:28
我都想join啊...可惜我係全泵媽...
ok 喎~ 有心就得架啦, 我都係中途轉"泵" (去到BB 14個月轉)....
就係因為自己參加唔到, 所以我先同呢到D奶媽宣揚一下jar...

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

係咪要即場餵奶架? 用餵奶巾嗎?

大宅

回覆:各位奶媽會唔會參加??

哎呀...我啱啱停晒餵母乳呀

小虎妹媽  去行下都好吖~  發表於 11-6-23 22:39

大宅

環保接龍勳章

多d多d多d多d!!!!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

報咗啦

szekamama  到時見!!  發表於 11-6-24 00:57

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

nicksonma 發表於 11-6-23 18:15
係咪要即場餵奶架? 用餵奶巾嗎?

係呀, 你唔介意可以唔用餵奶巾都得(講笑)

szekamama  HAHAHAHA  發表於 11-6-24 00:58

男爵府

我岩岩報左, 哈哈, 我第一次參加呢啲活動咋~

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Sorry, 雖然我支持, 但係我未試過係公共場合餵奶, 阿仔又大左周圍郁, 驚搞唔掂. 加埋C6 又唔鐘意我係公共場合餵, 唯有精神上支持你地囉.
Support U all!

JD930    發表於 18-3-23 17:29
szekamama  記得帶埋你老公去睇下喇!!  發表於 11-6-24 12:39
小虎妹媽  ok吖, 到時去行下都好呀~  發表於 11-6-24 09:45

侯爵府

我個仔如果唔肚餓就唔肯食, 我想問下如果到時齊做個姿勢餵奶, 但係無真係餵
會唔會好衰? 如果 ok 的話我都可以參加. 抱住佢蓋住餵奶巾扮個姿勢. 不過佢唔肯食會更加扭扭擰擰, 都係搞唔掂啦. 我都係去行下算啦. :-P

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

nicksonma 發表於 11-6-24 09:52
我個仔如果唔肚餓就唔肯食, 我想問下如果到時齊做個姿勢餵奶, 但係無真係餵
會唔會好衰? 如果 ok 的話我都 ...
我就覺得唔會好衰囉, bb食唔食都唔係你可以control到既.
如果參加左, 到時真係唔得都無辦法架!! take it easy~~
其實你餵到母乳已經好叻架啦

nicksonma  C6今次無反對, 話由得我喎.  發表於 11-6-26 10:52
nicksonma  報左. 嘻嘻.  發表於 11-6-26 10:50
szekamama  等人知道餵母乳係好事, 可以光明正大!!  發表於 11-6-24 12:38
szekamama  agree!我地唔係要破健力士紀錄, 唔駛咁拘泥,不過真係好想感染到場內的人  發表於 11-6-24 12:37

大宅

我都報咗啦!!到时一於同阿B拍住上。

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

rita1208 發表於 11-6-24 13:33
我都報咗啦!!到时一於同阿B拍住上。

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

nicksonma C6今次無反對, 話由得我喎. 發表於 11 小時前
nicksonma 報左. 嘻嘻. 發表於 11 小時前

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 小虎妹媽 的帖子

極度支持啊!

szekamama  版主你去唔去呀?  發表於 11-6-29 09:59
小虎妹媽  Thanks for your support~~  發表於 11-6-28 18:29
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊