母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章

Trip

珍珠宮

唔好要D奶, 寧願返HK再PUMP過俾阿B飲, 都好過唔知幾時污染咗, 食壞阿B呀 !!

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主:

Trip

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主:

Trip

大宅

回覆:出trip幾日,pump完d奶係咪要掉?

無冰箱,啲奶叫酒店幫你雪,雪到你checkout
冰種都係咁,每晚返酒店都叫酒店幫你雪,返工前拎出黎,放入真空壺(保冰12hr),你日抖泵完放包奶入去保冷,返到酒店叫酒店幫你雪
酒店房間有得煲水,就6一6,然後浸一陣,當消毒

咁得唔得?

伯爵府

我都係覺得唔好博,小朋友健康最緊要。

別墅

我遲D都要出TRIP幾日呀...
打算BUMP完倒左佢

別墅

陪月勳章

其實好多媽媽成日出差,人奶好抗菌,唔會咁易變。只要識處理,無問題。基本上一星期內唔一定要冰,唔同日子雪到同溫度就可倒埋一齊。

別墅

陪月勳章

人奶係抗菌過牛奶,你search breastmilk consolidation,大把方法。我冰奶儲三四個月完全ok,根本好普遍。

大宅

http://blog.sina.com.tw/workingma/article.php?pbgid=22211&entryid=58932&comopen=1

真係好common, 台灣母乳文化比較早及成熟,可以參考

別墅

陪月勳章

what u gotta pay attention is that u may not b able to handcarry it when flying. There was a recent case a mom got her milk trashed at heathrow stirring up widespread protest. n u gotta prepare adequate equipment. Say storage bags, boxes to put the packs in, ice pack, etc etc. I usually use small bottles when pumping then store milk in bigger bottles for chilling to the same temperature for consolidation into pack of 6oz.

大宅

你可以睇返我之前既分享, 祝成功!!

http://www.baby-kingdom.com/foru ... ead&tid=3633684

大宅

引用:你可以睇返我之前既分享,+祝成功!!+http://

原帖由 媽媽虎虎 於 11-07-03 發表

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3633684 ...
你好勁!要好好向你學習

大宅

我遲d都要出trip呀! 多謝你的分享^^ very useful

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主:

Trip

別墅

謝謝分享!!

子爵府

媽媽虎虎 發表於 11-7-3 23:42

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3633684 ...

睇完你的分享, 真係好叻, 好有決心, 好佩服, 最羨慕你係咁多奶, 我口水流ing

大宅

我就之前泵定咁多餐冰奶
去旅行時倒曬佢,keep住泵,保持奶量

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊