懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

十多日前有m痛,以為會黎m,點知經期遲了五天還未來, 於是前幾日用驗孕棒,結果有左, 第一次懷孕,乜都唔識........
個肚經常性地谷m既痛咁,係咪正常架?
成日覺得好似作小產咁, 因為感覺每隔半個鐘左右就m痛咁feel, 白色分泌物每天都有少量, 已book了婦科check了, 因為第一次,可能以後還有很多問題問的,謝謝!

男爵府

畀面勳章

回覆:小華子 的帖子

好似m痛甘係正常架wo~子宮慢慢大緊嘛!
我記得我之前又係咁痛,驚到即刻去睇c+結果換黎一句子宮慢慢大緊嘛,正常ga wo!就使佐我$680!!!
只要冇流啡就冇野的!放心!

禁止訪問

大宅

我現在6W2D 有時都會M痛咁的~只要沒流啡就ok,不用擔心~

公爵府

回覆 sophia_sophia 的帖子

sophia, 但我只是有了數星期(我估), 咁快就子宮大緊??
還有, 十多日前還有作嘔作悶的情況,以為自己食得太飽, 而家先知原來係有左bb,但點解咁快就有懷孕既先兆

大宅

其實有左, 身體會開始放多d 女性"汗以蒙" (唔識打), 咁身體會唔適應係正常, 除左個肚會脹既feel, 好快胸都有脹左既feel..

侯爵府

恭喜~~
因為你的子宮開始脹大,去配合BB既生長,
所以會有扯住扯住痛既情況,當去到12W左右,
就唔會咁架啦,只要留意有無見紅見啡就OK,
保持平常心,唔好擔心咁多,越緊張越痛!

伯爵府

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主有無計錯?已經遲m5day,點會有咗3week?

大宅

回覆:jordinat 的帖子

係囉,我都覺係計錯,樓主應該係由你上一次梨m既第一日計

無論你如何對我,我都只是會跟寶貝走下去,我會好好的照顧寶貝豬的!

首頁

尾頁

跳至