跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人轉咗用學習褲呀?好唔好用?

大宅

回覆:尿片轉學習褲

其實幾時要開始用學習褲,有咩好處?

大宅

回覆:尿片轉學習褲

方便著lor! bb識爬,企,行,就唔like瞓低換片,學習衭一穿上就ok,方便好多!我大仔果時ok肯瞓低換,係屋企著普通片,出街或返學先著學習衭,企係度都換到。另外有d人戒片著,方便又除又著,不過我覚得著戒片衭、普通內衭戒片好d。學習衭貴d同吸水差d,所以我無用來代替普通尿片

別墅

我仔都用緊學習褲,但就幾貴下,上次都係有COUPON,買一送一,就試下,我阿仔用過又好LIKE噃,因佢而家勁唔鍾意瞓係度換尿片。

另外想問下各位MAMA,幾時開始幫BB介尿片呀,而家我阿B定時便便,通常早上飲完奶就黎,我想請教下大家點樣幫佢介片片呀

大宅

Singsingchu 發表於 11-8-17 10:28
我仔都用緊學習褲,但就幾貴下,上次都係有COUPON,買一送一,就試下,我阿仔用過又好LIKE噃,因佢而家勁唔 ...

我阿細仔識係potty大大, 唔會係片片痾啦. 定時放係potty佢就會大大. 尿尿就未打算戒住, 下年summer先打算戒. 其實如果想戒尿尿, 都係定時俾佢尿尿, 佢地未識講野, 睇怕呢個係唯一方法而加就戒尿尿.

別墅

屎片就介左啦,不過尿片未咁快介住,佢都唔識得講去屙尿尿~~

別墅

咁我都快D買返個POTTY俾佢習慣下先,而家都覺得太遲訓練佢用

別墅

我阿囝都要同佢戒片, 跟住同佢一齊55聲佢就柯...不過有個問題係, 佢唔肯坐痰罐, 寧願企.... (我地扶住佢), 有無辦法令佢坐低柯呢~~

chucimama  哎呀,我個仔一模一樣呀  發表於 11-8-20 13:33
laurababy  企系度柯咁搞笑...哈哈...  發表於 11-8-18 17:03

首頁

尾頁

跳至