自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

小B扭傷 ~ 多謝廣華醫院嘅姑娘 & 醫生呀!!

我囝囝星期五果晚比佢老豆拉一拉對隻手,即時猛咁:-(,隻右手頓時唔郁得又叫痛,掂一掂隻右手都 :-( ,我哋估佢扭親,又見佢隻手持續半個鐘都冇改善,就送佢去廣華睇急証,果晚勁多人,個牌寫住輪候時間約 2-3 小時,分流站個姑娘見我囝囝得歲幾又咁痛,就將佢緊急度升級,等我哋可以快 d 輪到,果然只等了十多分鐘便可見醫生,個註診醫生觀察完,要我囝囝照 x-ray,照完有個 senior 醫生落嚟,話骨冇移位,再係我囝囝手臂扭咗2吓,就話攪掂,只需再觀察半小時冇事就走得,原來佢話 我囝囝手臂條根扭到而移位,佢話已經幫佢扭返正,佢好肯定係因為感覺到一下回位的”咯”一聲,就係呢吓,我囝囝隻右手就即時可以郁番 lu ~ (星期二再要去複診) 個醫生好勁,好有經驗呀,仲事後向個註診醫生講解教佢嘢添呀!廣華骨科果然名不虛傳呀!
今次真係好多謝廣華醫院嘅姑娘 & 醫生呀!!

個醫生仲叫我呢 d 情況下千萬唔好同小B 睇跌打呀,佢話 d 草藥會"up" 爛BB d 嫩肉,各位父母要緊記呀!
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

大宅

Re: 今次真係好多謝廣華醫院嘅姑娘 & 醫生呀!!

果然真係勁, 我仲估跌打先有呢d, 原來西醫都可以扭返架...勁

大宅

Re: 今次真係好多謝廣華醫院嘅姑娘 & 醫生呀!!

個醫生仲叫我呢 d 情況下千萬唔好同小B 睇跌打呀,佢話 d 草藥會"up" 爛BB d 嫩肉,各位父母要緊記呀!
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

大宅

Re: 小B扭傷 ~ 多謝廣華醫院嘅姑娘 & 醫生呀!!

希望多d 人知道小B 扭傷點算好!

首頁

尾頁

跳至