懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位jm,我今個月係第二次小產,每次都係bb成長唔到,無心跳。我想請問下jm知唔知政府可否幫我驗血/染色體,因為我唔想下次又係咁,兩次的失敗已經好傷身&傷心喇!

男爵府

畀面勳章

回覆:各位姊妹請幫忙!!

我果陣第二次小產,政府醫院話要三次以上先有得驗,唔好灰心啦,我而家第三次已經21週啦,加油呀!

複式洋房

回覆 回覆:Alkaman的帖子

首先,真係恭喜你呀,好替你開心呀!

我今年內已小產了兩次,好傷心同擔心。我真係唔想第三次都係咁!
想請問你,你今次懷孕之前,你有無去做body check先,因為我真係好擔心第三次都失敗!

男爵府

畀面勳章

回覆:各位姊妹請幫忙!!

我今年二月小產,五月再懷孕!我無特別去做檢查,我真係抱住「我唔會甘好彩」的心態,如果你擔心不如搵個私家醫生睇下,放鬆d心情!

複式洋房

引用:我今年二月小產,五月再懷孕!我無特別去做

原帖由 Alkaman 於 11-10-18 發表
我今年二月小產,五月再懷孕!我無特別去做檢查,我真係抱住「我唔會甘好彩」的心態,如果你擔心不如搵個私 ...
真係好替你高興!

坦白講,之前的陰影,第三次懷孕真係要好大勇氣,所以我想check清楚先,以免第三次結果都係咁! 多謝你的分享同支持。

大宅

回覆 laimandy 的帖子

唔好灰心, 我都試過小產2次, 現在接近 24週, 我建議你唔好等政府, 你去睇私家醫生, 我可以介紹你去我睇o個個, 你有興趣就 pm 我, 我比資料你 book, 因為我個 doctor 好 full, 新症要排半年先有得睇第一次, 我上年 10月睇, 今年 5月就中咗.

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

回覆 yvonnechung 的帖子

多謝你的鼓勵! 已PM給你, thanks.

複式洋房

yvonnechung 發表於 11-10-18 14:57

唔好灰心, 我都試過小產2次, 現在接近 24週, 我建議你唔好等政府, 你去睇私家醫生, ...
我剛打電話, 要到明年11月先有得睇! 點算好!!

大宅

照book, 照排, 中間呢段時間你睇返你睇開個婦科 doctor 先, 調理一下你身體, 真係唔好急, 越急越唔成事. 加油呀!

複式洋房

多謝你的支持!

首頁

尾頁

跳至