懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

我本身超怕痛, 但屋企人同身邊既fds 都叫我順產好d (因為我未陀之前, 身體比較差, 成日會暈), 所以我打算無痛分娩, 一來聽d試過fds 都 highly recommend, 二來生完後可以早d調理身子。

C6係一個好有 planning 既人! 我依家差5多35w, c6不時都會問我會5會開刀? 佢好怕d 突如其來既嘢, 而又5係 under his control, 佢又驚阿B會早出世 (因為C6會响我預產期個日先開始放假陪我。 Touch wood! 阿b早咗出世, 我可能要自己生!)。佢每次問完我都會有d 5開心!

JM, 你哋會簡開刀定無痛?:

別墅

本來我都想開刀, 不過個個講會傷d, 又話有排完好返, 冇順產咁快
最後都係choose 順產囉...
你之前身體唔好, 就坐月時候好好補返la, 最吸收係果個月架...陪月員講的

無痛會有機會唔夠力生架wo~

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我2胎都係開刀,係會傷身d,兼且補身都無甘快,我覺得身體係差左羅,可能我補得唔夠好啦

大宅

可以當然係順產,對大細都好。我覺得會好鬼死痛的情況,大多可能受心理影響。在醫院待產的,可能受其他人影響,驚咪覺痛D囉~ 但同朋友傾過,穿水後仲等一大輪的,好似會較痛,可能通道較乾,阿B較難出??

珍珠宮

回覆:JM, 你哋會點簡?

我都怕痛我咪又係順產~順產康復得快d~

洋房

回覆:愚妹妹 的帖子

我係揀順產架,因為我覺得冇哄傷,好彩我睇個好有經驗既醫生和找他接生,,佢講到大概baby幾時應該出世,哄我老公先取假,而我就成曰同BB講想見到爸爸就邊段曰期好出來,最後一切如期和順利同爸爸一起迎接baby

男爵府

其實開完刀後,只要坐月時好好調理身體,早午晚食足三餐飯唔好冷親,好快便會復原...

男爵府

引用:本來我都想開刀,+不過個個講會傷d,+又話有

原帖由 Ka116 於 11-10-25 發表
本來我都想開刀, 不過個個講會傷d, 又話有排完好返, 冇順產咁快
最後都係choose 順產囉...
你之 ...
係呀~~儘量順產啦,我媽咪話身體差的人最好就靠坐月時補好身體,好重要架!

無痛唔係咁好架,我朋友個大嫂就係選擇無痛分娩,但會搞到你唔識點用力生,佢話自然分娩、唔用藥最好喎!

大宅

引用:我本身超怕痛,+但屋企人同身邊既fds+都叫我

原帖由 愚妹妹 於 11-10-25 發表
我本身超怕痛, 但屋企人同身邊既fds 都叫我順產好d (因為我未陀之前, 身體比較差, 成日會暈), 所以我打算無 ...
我同你一樣超怕痛,所以,我選擇開刀!
雖然,復元會慢啲,但係,你要受得到先得架?!
你睇下bk個個媽媽講到幾恐怖!!
開刀嘅媽媽,都無人話痛嘅?!

首頁

尾頁

跳至