自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

我年青好鍾意一個男仔, 覺得佢好叻又有型, 一直默默地對佢好, 但是又怕佢唔鍾意自己, 一路都無認!雖然大家已經各自成家立室, 但我心里一直有佢 (單純友誼)!

子爵府

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

以前中學真係有個沈佳儀, 即係靚女多人追, 但佢無同任何一個男同學拍過拖囉~

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

伯爵府

回覆 cathy-tse 的帖子

是的, 所以我想亦都是這套戲受歡迎的原因.

當年的而且確做了好多不可思議的事, 但現在想起來仍然覺得有種不枉過的感覺!

哈哈! 太感慨啦!

MariaTsui  容易投入,大家可以對號入座  發表於 11-11-5 11:48

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

大宅

回覆:年青時, 你有無一個柯景騰或者沈佳儀?

有。中一時的班長,聰明英俊,同班同時六個女生明追暗戀。一見鍾情,日日想盡辦法自製偶遇。

而且係囡囡的老爸,王子變了王叔 XD

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有,呢套戲令我諗返中學果時真係好開心,又真係會做好多低能野,睇完套戲個人真係好感觸

大宅

少女情懷總是詩
告訴我其實你 原來曾為了他
 曾瞞著我離去 做過普查
 你與我都怕 提及他 連喉嚨亦會沙
 偷偷的背著我 喝他的茶
 誰料你為了他可這樣不雅

Hellodaddy  首歌...又令我聯想起陳XA同亞X......!  發表於 11-11-5 22:34
JJBBCC    發表於 11-10-26 23:10

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

好期待, 星期五去睇

MariaTsui  我都想睇  發表於 11-11-5 11:49
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

伯爵府

回覆 gracedolly 的帖子

But you are the final winner wor! So great! how can you fight with others competitors? haha, it must have fun!

伯爵府

回覆 SiuOnOn 的帖子

haha, yes, the song is good! A lot of memory tim!

禁止訪問

引用:我年青好鍾意一個男仔,+覺得佢好叻又有型,+

水晶宮

情豆初開品味太差
現在想想都覺攞命
衰過幾次變了戀愛絕緣體
直到遇到老公
將我這座冰山劈開

DollyDog  睇完, 笑左出來~~~  發表於 11-11-5 12:53
Auathena  好曬啊!  發表於 11-11-5 11:34
少奶奶的身份,丫頭的命...

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

But all has passed. I've forgot all.

侯爵府

好媽媽勳章

伯爵府

中學時期曾經愛上一位學兄,對他朝思暮想,

也曾因為他被別人玩弄感情而流淚。

最後我們也走在一起,當時我以為自己是世上最幸福的人,奈何只是噩夢的開始......

到了今天,若然夢裡遇見他,那個無疑是噩夢....

[那些年] 有無呢一類角色

大宅

我地班上最叻個女仔好多人追既bor~同沈佳儀一樣,又叻又靚!

伯爵府

cathy-tse 發表於 11-10-26 17:43
年青時既單純..可愛..天真...自由..害羞...

等至人漸長.......一切已過...........

看過此戲後回憶不段....

青春..年青實在太美麗了~~~~~~
記得你以前提過,回憶裡 是旅館那個"他"嗎?

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我學校好得意,雖然係男女校但是係男一班女一班禁分,所以無話係班上攪戀情!禁小息、午膳、放學呢 d 好時光就格外珍貴

我學年有位女同學,樣子係男同學心中真係好殺食架!F.2 已經比成班男師兄推舉做社長
而 F.4 那年有個轉校男生,排球健將。真係好多高、低年班女仔都答晒佢糖

最終呢兩個 F.5學期尾都一齊左但無耐都係告終,不能成為童話!

寫寫下 d 學校回憶,諗諗下自己都有個曖昧日子
真係 total recall
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

首頁

尾頁

跳至