跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地會點揀?
邊間好d呢?

大宅

我都想知,
張煊昌原本一心念住好想要依間,因為算係最近屋企.
靈糧見試日感覺幾好,我同老公都覺得d歌仔好好聽.
美善去左家長簡介會,都覺得總體好好.

有無過來人可以講下.
thx

複式洋房

咁你果果係仔定女?
張煊昌係咪已經收左佢,am/pm/full day?
睇下有無機會做同學

男爵府

回覆:馬鞍山中文大學張煊昌vs靈糧vs崇真會美善幼稚園

我個仔收左張煊昌上午班,其實靈糧係好,但校舍比較細,而且太多人爭;美善都係超多人in,我仔有in過N班,但唔收。我有報K1in, 但我估都係冇乜chance 。張的校舎很大,in她的老師也好nice, 感覺唔錯。其實幾出名嘅幼稚園都有人話唔好,所以最緊要小朋友有個開心幼稚園生活!

大宅

張煊昌都收咗我仔仔讀上午班,亦有in靈糧,個人覺得張煊昌校舍大而靈糧校內設備比較新同organize...但最重要係邊間的教學方法比較適合你小朋友

洋房

My son also confirmed by Thomas Cheung KG for K1 am

複式洋房

張煊昌相對其他學校報名人數少, 開的班數多, 好似大部份都會有offer, 所以個人覺得做backup都可以

大宅

張都收咗我個仔,上午班,
其實我請教大家點樣為之適合小朋友?
文靜的小朋友到底係要選傳統的還是活動教學,
我都搞唔清楚.您地可唔可以教下我.thx

用戶要求終止服務

其實, 呢幾間學校都係差唔多, 無咩話分傳統定活動, 都係主題式加活動中學習o既, 我覺得可以睇下小朋友自己有咩preference喎, 例如去到邊間玩得特別開心咁...佢first impression好, 對佢日後返學適應都好重要o架

大宅

cmyw 發表於 11-11-9 10:46
張煊昌相對其他學校報名人數少, 開的班數多, 好似大部份都會有offer, 所以個人覺得做backup都可以 ...
同意可以做backup, 不過interview當日都有好多人,而開的班數比例上亦不比其他幼稚園多很多...

大宅

titanlow 發表於 11-11-9 14:03
其實, 呢幾間學校都係差唔多, 無咩話分傳統定活動, 都係主題式加活動中學習o既, 我覺得可以睇下小朋友自己 ...
非常同意,但我仔仔就係邊間有禮物送就鍾意邊間....激死!
其實大部份MOS的幼稚園都標榜活動教學,如果小朋友是文靜的話,可選一些課程較深的,因文靜的小朋友較能專注學習

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

fian0320 發表於 11-11-9 11:51
張都收咗我個仔,上午班,
其實我請教大家點樣為之適合小朋友?
文靜的小朋友到底係要選傳統的還是活動教學,
如果文靜+慢熱/怕羞,我覺得揀師生比較低(e.g., 1:8 就好過1:15) o既學校較合適,因為老師可以從旁多d鼓勵、多d協助。
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

別墅

間間都ok

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:張煊昌我揀左PM班都收左了,+因為小人d我比

原帖由 babybabyhouse 於 11-11-09 發表
張煊昌我揀左PM班都收左了, 因為小人d我比較perfer, 我都覺得老師好nice好有耐性呀, 打電話問野都有禮貌喎! ...
美善要19號先in喎,張煊昌仲收報名表嗎?

男爵府

引用:Quote:cmyw+發表於+11-11-9+10:46+張煊昌相

原帖由 FYCM 於 11-11-09 發表
同意可以做backup, 不過interview當日都有好多人,而開的班數比例上亦不比其他幼稚園多很多... ...
我in個日都好多人喎!連等連in都一個鐘!

複式洋房

你地覺得美善in既人數比靈糧多嗎?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:你地覺得美善in既人數比靈糧多嗎?

原帖由 angelsuen 於 11-11-09 發表
你地覺得美善in既人數比靈糧多嗎?
美善in一日,但靈糧in兩日,梗係靈糧多人啦!

別墅

py84ko 發表於 11-11-9 18:40

你試打去問下~

大宅

其實我依家係唸緊張煊昌同康傑, 但依二個太極端係金錢上,
張=有學卷
康=無學卷,但程度深, 師資好, 上小學無跟得咁辛苦,

但小朋友依家都重係唔多講野,最願意都係講多謝同拜拜,
超慢熱,屬觀察型,但學野都算快.
大家有無咩見解,

別墅

回覆:馬鞍山中文大學張煊昌vs靈糧vs崇真會美善幼稚園

我都諗緊張煊昌&康傑,其實我想讀全日,但因康全日差晤多5k, 所以我只好報康半日(約3k都可接受)!

而家張收左全日,康收下午,而家15,16,晤知點好,因晤想讀下午!

個人當然喜歡康傑多d。。。晤知點揀??

首頁

尾頁

跳至