親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

PLAN出年2月去沖繩~1家3口~有以下問題:

2月時,當地氣候同HK差得遠嗎??
當地多唔多酒店房適合3人家庭呢?(小女11歲)~請介紹^^
自駕遊是否應住不同酒店呢???
如有經驗的請介紹行程~

謝謝~

男爵府

好媽媽勳章

on0li 發表於 11-11-24 11:55
PLAN出年2月去沖繩~1家3口~有以下問題:

2月時,當地氣候同HK差得遠嗎??

氣候跟香港差不多.
要留意一些酒店是計人頭的, 尤其海灘酒店. 合三人又不貴的有Super Hotel & Comfort Hotel.
如在機場租車, 巿區一間, 中、北部一間己可以了.
2月可到八重岳看櫻花和觀鯨.
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

自駕由南至北約1小時多d, 你可以選擇搬又得唔搬又得, 我最怕執野所以唔搬

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我8月尾時既遊記:
http://www.baby-kingdom.com/foru ... ead&tid=4193994

琥珀宮

畀面勳章

剛月頭去年完自由行, 個人覺得如果玩唔到水上活動就唔需要住太貴沙灘酒店, 因為普通4星其實都幾令, 可以選有風呂既酒店.

自駕遊如果shopping 建議去宜野灣市, 好好行

子爵府

醒目開學勳章

唔該晒幾位
好有用的資料~我要慢慢用心去研究一下~

首頁

尾頁

跳至