懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有冇媽媽係法國醫院開刀?係吾係唔join package 低啲?埋單幾錢?thnx alot

大宅

陪月勳章

我見大部分媽咪都話唔join package會平啲 (香港媽咪), 我仲想問如果係星期六開刀, 醫院會唔會收貴啲架 ?

禁止發言

引用:我見大部分媽咪都話唔join+package會平啲+(

別墅

我昨天剛剛出院。我的私家醫生叫我不要JOIN PACKAGE的,佢話一定會抵D,因為JOIN的話,有D嘢就算唔用都會包埋收$ (佢舉例話PACKAGE計埋一D藥費例如抗生素,但佢自己根本絕少會開抗生素俾產婦,但JOIN的話就會照收$,唔會理你有冇食到果隻藥...)

我開刀三日兩夜唔計醫生費只需2萬蚊鬆D(包括醫院費用+麻師費+兒科醫生費)

如果JOIN PACKAGE,就一定係收五日四夜的費用。但其實像我一樣只需三日就可出院的,唔JOIN確實抵好多!!

複式洋房

回覆:kamanlee 的帖子

Thanks very much for the info...我星期四開刀啦,好緊張呀

男爵府

引用:Thanks+very+much+for+the+info...我星期四

原帖由 tifwong819 於 11-11-29 發表
Thanks very much for the info...我星期四開刀啦,好緊張呀
恭喜你,一切順利

洋房

加油

複式洋房

引用:我昨天剛剛出院。我的私家醫生叫我不要JOIN

原帖由 kamanlee 於 11-11-29 發表
我昨天剛剛出院。我的私家醫生叫我不要JOIN PACKAGE的,佢話一定會抵D,因為JOIN的話,有D嘢就算唔用都會包 ...
點解開刀二萬幾咁平嘅?

別墅

ying011384 發表於 11-11-30 00:50
點解開刀二萬幾咁平嘅?
可能我只住三日(二萬幾係未訁十醫生費,因為人人不同)

大宅

回覆:tifwong819 的帖子

唔使驚,入手術室後15 mins見到bb,好快。加油。落手術室,同麻醉時會驚,見到bb之後就無野啦。叫老公陪產,會好好多。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆:法國醫院買吾買package?

我十月尾係法國開刀,三日兩夜,計埋醫生費,共$39,xxx。

首頁

尾頁

跳至