跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

別墅

回覆:zhouli_e 的帖子

我都search緊資料!妳可以上www.chsc.hk睇下啲學校評估報告!大家交流下!妳個b幾大?

大宅

回覆 vpmama 的帖子

我阿B2歲幾了,之前問過部分幼稚園都話提前一年報名就OK,但依家看D POST好多都話報曬名,搞到我心慌慌!你講果個網我都有看過,但都系D好官方既野,實際又五知系點,米想看下大家有咩意見提供咯!你個B又幾大呢?

大宅

開心吸收勳章

是否今年2012年9月讀k1,如是,而現在還未報名,就真係遲左d喎....

得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

大宅

zhouli_e 發表於 12-1-11 23:22

我阿B2歲幾了,之前問過部分幼稚園都話提前一年報名就OK,但依家看D POST好多都話報曬 ...
2歲幾未報名真係遲左的啦
所以拉拉聲去報啦 特別如果你要今年九月開學的話

PS: 麗城安得兒,恩臨都去問下仲IN唔IN啦, 其他荃灣區的, 我覺得機會少的, 因為佢地太熱門啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

2歲幾,即係9月足2歲8個月未??

人地註冊晒架喇喎

大宅

回覆 牛牛2009 的帖子

但我今日打電話去荃灣浸信會問,區叫我9月份再打電話過去問哦,我打算比阿B下年先讀!睇來我都系要打多幾間問下先得了?

大宅

回覆 sasa0208 的帖子

要到9-22先足2歲8個月,我打算2013年先讀K1,系咪要9月先開始報D學校啊?

大宅

回覆:荃灣區的幼稚園邊間好?

咁即係今年1月22日先夠2歲啦,唔係依家2歳幾,我諗你大約7月開始要留意,救世軍同聖文嘉隨時交表都收,其他都係9月度開始招生,你再留意下啦

大宅

zhouli_e 發表於 12-1-12 17:41
回覆 sasa0208 的帖子

要到9-22先足2歲8個月,我打算2013年先讀K1,系咪要9月先開始報D學校啊? ...
咁你都可以交下表啦, 因為好多幼稚園隨時可報名哦

大宅

我都打算去交下表,希望會有回覆拉!!

複式洋房

你個B係年頭or年尾出世,如果年尾咪遲一年囉,大dd讀吸收好d,選校都係小心d好,(環境好,老師好,質素好,)千萬唔好隨便呀,咪日後要轉校,重繁,過來人話

複式洋房

其實人面試你個仔, 你都係同時觀察間學校. 荃灣有個別幼稚園, 就算Interview俾你偷到雞, 收小朋友讀PN, 開學之後發覺小朋友太活躍, 或有情緒問題, 都會講明唔會收佢讀K1. 尤其是這幾年太多學生, 踢你個小朋友走, 大把其他小朋友俾佢揀. 有些個案, 直頭迫你走.

複式洋房

迫走.

大宅

super1984 發表於 12-1-16 01:38
其實人面試你個仔, 你都係同時觀察間學校. 荃灣有個別幼稚園, 就算Interview俾你偷到雞, 收小朋友讀PN, 開 ...
邊啲幼稚園咁賤格,我估一定係冇學劵嗰啲,可否pm我?等我叫報幼稚園嘅媽媽朋友留意吓。

複式洋房

有學卷D都一擔擔,宗旨就話有教無類,實質做唔做得到:;pppp:

大宅

我報左仁濟醫院蔡百泰幼稚園拉!打算天日去埋藍如溪盛成皿教育基金邊耀良幼稚園報!你報左邊間拉?

複式洋房

koyuki 發表於 12-1-18 10:30
邊啲幼稚園咁賤格,我估一定係冇學劵嗰啲,可否pm我?等我叫報幼稚園嘅媽媽朋友留意吓。 ...

幼稚園就唔講喇, 講下跑馬啦, 以下兩隻馬, 是銀行馬:

綠色俊威
楊威天下

大宅

super1984 發表於 12-2-6 16:09

綠色俊威
以我所知,佢地只會派信俾佢地想收嘅小朋友交K1留位費,但我好有興趣知道佢地會用咩招數迫人走咁出面?唔俾信嗰D小朋友冇得交留位費就已經等於佢地已經冇得留低啦!家長都冇辦法,咁仲要出招再迫人走都冇必要啦!點迫法?

伯爵府

super1984 發表於 12-2-6 16:09

綠色俊威
吓, 我仔而家讀緊K1, 會唔會升K2都有咁既情況架???

首頁

尾頁

跳至