母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我囝囝都差唔多七個月, 好難set到時間表比佢.. 同埋佢訓晏教好唔定時, 唔知係咪因為埋身唔會好飽.. 所以佢好難訓到晏教呢?

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

埋身唔會唔飽架~~SET時間呢家野你自己決定架~唔明點樣難SET?

複式洋房

埋身餵好多時每隔兩個幾鐘要餵一次(even now almost 7 month)..&my son always not sleep at afternoon, so 我估係咪埋身未必飲足so he can't sleep well @ afternoon law.. I meant 我cant set schedule for him to sleep @ afternoon

大宅

陪月勳章 畀面勳章

回覆 回覆:chicc222l的帖子

但係埋身餵 阿b吾多肯啜

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

chicc222l 發表於 12-3-1 16:43
埋身餵好多時每隔兩個幾鐘要餵一次(even now almost 7 month)..&my son always not sleep at afternoon, so ...

7個月唔洗兩個幾鐘餵一次架...同埋佢都開始食固體~佢實夠飽架...我覺得你試下同佢改下個飲食習慣會仲好
有D BB係唔洗點訓架~我2個仔就由細到大都係下午1點鐘就要佢地上床訓~一直KEEP著所以都無咩野~或者你試下定一個時間放佢上床仔~同佢講要訓喇~之後就由佢唔好理佢~如果喊OR企係度既~就唔好出聲(OR講句訓覺)~之後行埋去放番低佢~唔好比太多反應佢~唔好有眼神接觸
同埋佢如果下午訓左~夜晚訓覺OK嗎~如果夜晚佢訓得唔OK~我就會下午減佢訓覺鐘數

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊