跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問荃灣那裡讀 PHONICS 適合K1小朋友?
BON KIDS - JOLLY PHONICS 拼音班 OK嗎? 有沒有家長俾小朋友讀過有評價?

THANKS!

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

洋房

阿仔係千色店側遠東中心學左幾個月啦, 大膽講左, 老師都話音準左

大宅

我女k1, 上年9月開始讀cheerful kids的拼音班, 宜家升左第二階段幾堂, 已經識自己拼一d簡單的生字, 和串簡單的生字

利媽媽:SUSANNA (亞SU)    利爸爸:CHRIS
利BB: NATALIE (邋遢妹、妮妮)

侯爵府

畀面勳章

susanna_sze 發表於 12-4-26 12:09
我女k1, 上年9月開始讀cheerful kids的拼音班, 宜家升左第二階段幾堂, 已經識自己拼一d簡單的生字, 和串簡 ...

想問你小朋友係咪學Letterland 呀? 一星期學幾多堂? thx

大宅

引用:Quote:susanna_sze+發表於+12-4-26+12:09+

原帖由 o_____o 於 12-04-27 發表
想問你小朋友係咪學Letterland 呀? 一星期學幾多堂? thx
Yes,一星期學一小時

利媽媽:SUSANNA (亞SU)    利爸爸:CHRIS

侯爵府

畀面勳章

susanna_sze 發表於 12-4-27 08:08
Yes,一星期學一小時

THX, 我都想比我仔仔去學, 不過打左去話未有新班, 要再覆我, 你小朋友上得開心嗎? 教師質素好嗎?

大宅

上得開心呀, letterland好爆架, 我都由亞女n班時開始排, 如果你平日可以上課, 就應該會快d

男爵府

引用:我女k1, 上年9月開始讀cheerful kids的拼音

原帖由 susanna_sze 於 12-04-26 發表
我女k1, 上年9月開始讀cheerful kids的拼音班, 宜家升左第二階段幾堂, 已經識自己拼一d簡單的生字, 和串簡 ...
這间我都有问過,不過佢話4歲学会好D,你小朋友K1学觉得深嗎?
每班好似8个小朋友,老師能顧及每个小朋友嗎?

大宅

Harebellv 發表於 12-4-30 21:20
這间我都有问過,不過佢話4歲学会好D,你小朋友K1学觉得深嗎?
每班好似8个小朋友,老師能顧及每个小朋友嗎 ...

3歲定4歲其實要睇家長有冇時間同佢溫書 & 小朋友自己, 我女k1冇功課, 所以我可以日日同佢溫習少少, 變相佢冇咁辛苦, 容易入腦

上堂係8個小朋友一班, 1位外藉老師, 和一位本地助教, 因為小朋友都大, 唔似玩pg咁坐唔定, 所以都可以照顧到每位小朋友, 而小朋友讀耐左, 亦都懂得互相幫助, 互想提點

首頁

尾頁

跳至