想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無姊妹試過經期完左2-3日後, 分泌物有血絲, 點算
經期通常6日, 每個完都係經期完晒後, D8或D9有少量血絲, 好擔心
呢個情形已經出現左半年有多
由上年IVF抽卵個CYCLE開始, 到而家都係咁, 死啦好驚.
打過返醫院問董醫生, 佢又話唔係太多就唔洗理, 不過真係好擔心囉

大宅

回覆:marcy 的帖子

會否有瘜肉?我之前都有經間性出血,雖然不是每個月都有,但都持續好多年,最後check到原來有子宮內膜瘜肉,你擔心不如看看婦科...

複式洋房

回覆 swarovski2011 的帖子

係呀, 我之前真係有子宮內膜瘜肉, 不過上年1月先做手術cut左, 之後過左5個月到就開始有血絲, 唔通咁快就翻發, 唉.......唔通我真係無機會bingo

swarovski2011, 咁你有無做手術呀 ??

大宅

我都做左手術,上年九月做,剛剛二月中都流了一星期啡呀!前天第一次睇陳醫生,佢話照到我好似有粒瘜肉呀!仲要比之前嗰粒大左少少,今次1.2cm呀!我聽後都好擔心呀!同你同一個想法,唔係咁快翻發呀???我唔係擔心要做手術,而係擔心會沒完沒了呀!我唔想今次處理完佢之後隔幾個月又話有另一粒呀!一佢話等我來一次m後照多次,因為我就來m,子宮壁厚了看不清,我希望是佢睇錯!

複式洋房

其實醫生之前同我講過, 子宮內膜瘜肉做完手術都係會翻發架, 不過無諗過咁快囉, 醫生話其實可能唔理佢都得架.
不過我本身試左5-6年都未有bb, 所以上年做ivf前 先決定做手術cut左瘜肉, 希望增加成功機會, 不過最後都失敗左
咁我都要快d去做檢查先得!
排公立醫院ivf排到下年6月先到我, 唉...可能到時我d瘜肉已經翻發了
swarovski2011, 希望你無事啦

大宅

我都無諗過會咁快!半年都無就翻發!你幾歲開始試呀?你粒瘜肉有幾大呀?我都祝福你無事!快d bingo!

複式洋房

我26歲就開始試, 到現在32都未bingo
我粒息肉係2.2cm x 2 cm, 醫生話仲有2粒細d都cut埋, 不過報告好似無交待細個2粒有幾大

大宅

你都好後生開始試喎!你有做過iui嗎?做過多少次呀?咁你現在沒再做任何iui or ivf?

複式洋房

我係仁安做過3次iui, 1次ivf, 全部失敗. 而家排緊公立醫院, 要下年6月先到我.
IVF抽了9粒卵, 7粒受精, 到放胎果日(抽卵的2日後), 醫生同我講暫時只有2粒有分裂, 而且分裂情況都比正常既慢左
當時真係差D哭左出黎 , 不過醫生係咁安慰我, 又話會將其他的5粒卵培植多2日.
最後多左2粒卵分裂, 不過最後都係失敗.

而家我無再繼續做喇, 因為太貴, 唯有等公立醫院.
其實上年做完IVF後, 我身體都好似怪怪地咁.
而家個肚成日都"咕咕聲" , 排卵前 / 經期前都腸痛 (大概係腰間位置, 都唔係好SURE係邊到痛)
經期後過幾日又有血絲 , 但係反而經期既時候又唔痛.
唉. . .其實我既機會都唔大, 不過公立醫院有得做, 同自己講盡埋最後努力囉.
因我老公真係好鍾意小朋友 (雖然佢成日同我講有無都得) , 我知佢唔想比壓力我, 又唔想我咁辛苦. 不過都想試埋下年公立醫院既機會囉.
希望個天可憐下我啦

男爵府

我又入來傾下!
我到不知為何我做完打排卵針/薬,到有血c?
唔知有無人知?

大宅

回覆 marcy 的帖子

你要休息下先了! 不宜再做,免得衍生其他問題,你還是後生呢!

請問你是心急想要,還是體質問題一定要用其他方法幫助呢?! 你有冇睇過中醫呀?

複式洋房

回覆:patpatbb 的帖子

你都同我一樣情形

複式洋房

回覆:swarovski2011 的帖子

試左咁多年都無,一定心急啦
我&c6檢查結果都係無問題架,醫生話係不明原因,之後做第2次iui時先發現有息肉
中醫之前都睇左8個月,又試過針灸半年
到而家都係唔得

首頁

尾頁

跳至