網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

拍了數字畫,但運費超貴,賣家用圆通首重是30元,续重每公斤是25元。我幾幅畫的售價是一百
多元,但運費要人仔105。本來用顺豐到付,點知順豐不寄顏料。
我沒有其他東西要買,所以唔打算用集運。各位,有沒有其他快遞介紹。謝謝!

伯爵府

數字畫運費好貴,有冇快遞介紹?

我上次先寄去波仔度再寄香港,冇問題呀

公爵府

畀面勳章

回覆 Janis 的帖子

搵集運,我上次買數字畫,集運仲係用EMS,都冇問題!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

都係建議用集運,
運費應該都係60-70蚊左右~

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

建議先問賣家寄EMS到港要幾多錢,
再計計賣家-集運-香港 運費幾多,
邊樣平就用邊樣~

有時即使只買一家店, 但如我計過先寄集運運費會少D的話, 我一樣會用集運~

子爵府

最化算既方法係搵D包郵既店鋪寄到集運處
例:
http://rongxujj.tmall.com/

再由集運點用ems轉發落黎

p.s.用集運唔一定真係要''集''運,我試過幫朋友買唔夠2kg既玩具,一樣可以發(都係照計首、續重之嘛).........
要從一種感覺中"走開",回到屬於原本自己的地方,是一種本領。 當你練就了一身好武功,回頭看那些痛苦已化為灰燼,你會慶幸自己又跨過了。 ...

男爵府

唔該哂!因為趕住,結果都係用圓通,要$115人仔,仲貴過啲畫。

麥豬豬  你真捨得,妹仔大過主人婆的消費比例我一定唔會,我就寧願唔買算嘞!  發表於 12-3-25 22:32

大宅

畀面勳章

用$$$買時間

首頁

尾頁

跳至