在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唉~今日我媽,同兩個家姐帶左我個B 去海洋公園玩。Whatapp 左D相俾我,好羨慕。

我就回 ”媽媽都好想一齊同BB玩“

家姐就回 ”你地星期六都無同BB出去啦,又話貴“

唉~好灰。 平日都要上大陸返工。你以為我唔想陪啊B吖?

有唔想同佢嘈,好多次嘈完會趁我返工同啊B話:“媽媽唔要你啦。唔緊要,大姨媽要!”

唔係無錢,係有心無力。日日騰返黎好累。

星期六帶啊B出街又要帶我媽,家姐。成村人都想同BB一齊

大宅

回覆:你地週末帶BB去邊玩?

你住邊呀?附近冇地方玩?

大宅

算啦,你成日唔係bb身邊,bb有親人錫都好好啊!唔通你想佢地唔帶怇去玩?

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 babybarley 的帖子

有無可能搵過份工唔洗上大陸做野嗎?

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

別墅

請人工好幫事

複式洋房

回覆:你地週末帶BB去邊玩?

I work Mon - Fri, regular hour, so I'll bring my son out on Saturday for classes. If my husband is off on the weekend, we will go out for dinner. On big holiday, we usually arrange more family outing, like going to Macau. We have Disney annual pass, so we go there every 1-2 months.
Basically I spend most of my rest time with the family.

vickymok717  same here!!!  發表於 12-3-30 10:39

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

BB Sat 下午返playgroup, 上完都5點, 之後會行下街食埋飯返屋企, 係有d連假先會去遠d, 例如去澳門, 台灣....

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實錢唔系問題,點解樓主唔試下轉工
生娘不及養娘大,成日都系婆婆或大姨媽湊,小心小朋友日後真系唔黐你啊
拉拉手,好朋友,家姐豬豬,細佬牛牛^_^

伯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

生左BB, 我會以BB行先, 如果份工要上大陸, 我唔會做架啦, 我會轉過一份隱定D架工...人工少D都無所謂

針無2頭利, 錢係搵唔晒, 有D野, 時間過去左就追唔返, 樓主, 衝量下....

yoffee  所以我都寧願做返朝9晚6O既工可以多D時間同個仔玩  發表於 12-4-1 18:18

複式洋房

KEMOSABI 發表於 12-3-30 10:10
生左BB, 我會以BB行先, 如果份工要上大陸, 我唔會做架啦, 我會轉過一份隱定D架工...人工少D都無所謂

針無2 ...

AGREE
Thanks & Regards,
Onnie Wong

Email: [email protected]

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

盡量放假同BB去玩下啦, 趁同佢出去教佢嘢好過係屋企教嘅, 我都plan好咗Easter嘅節目啦, full咗, 哈哈
每日望住佢哋就充滿力量啦!

男爵府

有時屋企人的說話係好唔舒服.當無心之失. 搵份唔洗上大陸做.

複式洋房

唉~家家有本難念的經。我從事家庭業務。no choice

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

babybarley 發表於 12-3-30 12:05
唉~家家有本難念的經。我從事家庭業務。no choice

娘家定夫家 家族生意? 自己工?

複式洋房

娘家

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

babybarley 發表於 12-3-30 16:27
娘家

點解 2個家姐唔駛幫手, 你要?

好老實, 如果係我, 我要 BB 先同我去過一次先, 其他人NO WAY 架 我唔鍾意人地飲左我同BB 既頭啖湯, 話晒我係佢亞媽

複式洋房

回覆:babybarley 的帖子

樓主,我都係一至五會出差,其實個人都攰到死左,但我周末幾攰都會兩日同小朋友出去,一黎買送,二黎叫做出下街,同去公公、爺爺麻麻度,肉體無休息架。精神上休息下都好!但就變左一至日都勁忙。
不過要我唔做份工我唔捨得,要平行係要自已辛苦少少架喇!

注:你要同家庭人講,唔好再講媽媽唔要佢,我老爺又係成日咁講,勁憎!

複式洋房

miffymiffy.. 家姐太叻兩個都做律師。haha唯獨我唔想讀
我都麻麻地中意但無計,唔通唔俾佢地帶BB出去o羊

honeyfamily.. 媽媽真偉大!辛苦你喇!加油!

禁止訪問

你地週末帶BB去邊玩?

首頁

尾頁

跳至