親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

王國會長

王國會長

ngsh 發表於 12-4-7 12:28
回覆 easy 的帖子

centara grand west sands resort and villa x 3 nights

住west sands resort 入water park 是否也要再比錢 ?

ngsh  No la! unlimited free access!  發表於 12-4-9 21:09

侯爵府

elizatyy 發表於 12-4-7 15:59
由香港飛奧地利應該點plan? 應先落德國再轉火車嗎?

你對奧地利有無印象,? 你想去邊度? 做咩?幾時去? 人數組合?

我去過幾次奧地利, 最近個次係2010年去, 順路由德國慕尼黑坐火車去SALZBURG 行左OLD TOWN.

我有一次係坐AIR FRANCE, 由巴黎轉機去VIENNA的. 尾程留巴黎..

HK好似無直航去奧地利的, 但可飛去鄰近的德國, (坐火車) 及法國去..

唔知你對奧地利有什麼印象?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

MariaTsui 發表於 12-4-6 17:17
我都訂了機票8月中去布吉CLUB MED,現在計劃7月尾去懇丁或海南島

7月尾去懇丁,怕唔怕打風.我都好想去,就係怕打風所以都唔知訂唔訂機票同酒店好!
[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

男爵府

打算7月尾去台北,都怕打風和勁熱,都諗緊要訂機票/酒店。
不過阿囡第一次出門,為有諗短程機。

水晶宮

bb363597 發表於 12-4-10 00:24
7月尾去懇丁,怕唔怕打風.我都好想去,就係怕打風所以都唔知訂唔訂機票同酒店好! ...

我不知道會打風,因為還未決定,因為已報了8月中去布吉CLUB MED,所以現在還想。。。老公就想去,亞仔就想去足球班。

大宅

訂左6月尾去墾丁

wishwong  請問喺邊度訂??  發表於 12-4-17 20:34

禁止訪問

侯爵府

已買機票返澳洲

男爵府

焯媽媽 發表於 12-4-9 23:54
你對奧地利有無印象,? 你想去邊度? 做咩?幾時去? 人數組合?

我去過幾次奧地利, 最近個次係2010年去, ...

焯媽媽: 我一定也有興建暑假去歐洲玩. 請問暑假奧地利的天氣如何? 有什麼合小朋友的景點?

可否詳細告訴我你以前去奧地利, 巴黎及德國的行程? 我們一家5口, 2個大人, 3個細路, 最少的都9歲了.打算7月頭去.

侯爵府

bb360 發表於 12-4-16 16:33
焯媽媽: 我一定也有興建暑假去歐洲玩. 請問暑假奧地利的天氣如何? 有什麼合小朋友的景點?

可否詳細告訴我你以前去奧地利, 巴黎及德國的行程? 我們一家5口, 2個大人, 3個細路, 最少的都9歲了.打算7月頭去.
去幾多日? 想玩晒我行程, 要30日+, 因為我分好多次去的..

我自己之前去奧地利去過 innsbruck, vienna, 去過salzburg (salzburg係 2010年舊地重遊, vienna係我2002年去布拉格順度去的)

我係分幾次去奧地利的..

我自己於2010年深度遊14天德國, 在munchen順度去salzburg

另外2012夏天將會去法國9日! (主要留巴黎, st. mt michel, tour, straburg, colmar及南法薰衣草)

德國行程, 主要以franfurt, berlin 及munchen為中心, 行了浪漫之路, 古堡大道, 童話之路, 前東德重鎮等..

所以, 想知道你會去幾多日? 睇什麼??

男爵府

焯媽媽 發表於 12-4-16 16:54
去幾多日? 想玩晒我行程, 要30日+, 因為我分好多次去的..

我自己之前去奧地利去過 innsbruck, vienna, 去 ...
謝謝你. 打算去三星期, 頭尾大概20日. 我從未去過歐洲, 唔係好識plan. 如果去奧地利 + 法國 , 要有適合小朋友的景點, 是否可行? OR

只去德國, 看你說的franfurt, berlin 及munchen為中心, 行了浪漫之路, 古堡大道, 童話之路, 前東德重鎮等.. 也很適合呀, 可否告訴我詳細行程?

侯爵府

bb360 發表於 12-4-16 18:58
謝謝你. 打算去三星期, 頭尾大概20日. 我從未去過歐洲, 唔係好識plan. 如果去奧地利 + 法國 , 要有適合小朋友的景點, 是否可行? ...

自駕? 火車? 無物人會奧地利 同法國一齊去的! (因為唔順路)

歐洲都係以行博物館, 教堂, 睇建築物為主, 我自己覺得唔多適合小朋友呢..

ARM 小朋友的話, VIENNA 有歌劇, 巴黎有迪士呢..

侯爵府

bb360 發表於 12-4-16 18:58
只去德國, 看你說的franfurt, berlin 及munchen為中心, 行了浪漫之路, 古堡大道, 童話之路, 前東德重鎮等.. 也很適合呀, 可否告訴我詳細行程?

DAY 1. HK > FRA ,

DAY 2, FRA

DAY 3,

1.Frankfurt>Wurzburg

(維爾茨堡,浪漫之路)>

2. Wurzburg >Rothenburg obder Tauber

(羅滕堡,浪漫之路)

(RomantischeStraβe)

DAY 4.

1.Rothenburg ob der Tauber >Nűrnberg紐倫堡(Nuremberg)( Bayern邦)

2.Nűrnberg> Hanau

(童話之路)

3. Hanau(哈瑙) > Frankfort

DAY 5,

1.Frankfort>
Burgenstraβe(古堡大道) Heidelberg(海德堡)

2.Heidelberg >Mainz (美因茲)

3. Mainz > Frankfort

DAY 6,

1. Frankfort>Leipzig(萊比錫) 東德一個大城市

DAY 7,

1.Leipzig>Dresden(德累斯頓) 東德一個大城市(比美佛羅倫斯) (Saxony邦首府)

2.Dresden >Berlin

DAY 8. - 10 BERLIN + POSTDAM

DAY 11, BERLIN, MUNCHEN , SALZBURG

DAY 12,

1.Műnchen>Fussen

2.Fussen>(78號bus)>Hohenschwangau(霍恩施萬高) 新天鵝堡SchlossNeuschwanstein

3. Hohenschwangau>Fussen 4.Fussen>Műnchen

DAY 13- 14 MUNCHEN

DAY 15 MUNCHEN > HK

侯爵府

bb360 發表於 12-4-16 16:33

可否詳細告 ...

http://www.travellife.org/forum/forumdisplay.php?fid=150

http://www.tripadvisor.com/Tourism-g187070-France-Vacations.html

自己慢慢睇..

大宅

睛靈勳章

巳訂機票&酒店7月頭去沙巴

伯爵府

HebeMama630 發表於 12-4-6 01:44
今天剛訂機票去北海道!

請問機票貴嗎?

男爵府

回覆 焯媽媽 的帖子

焯媽媽: 謝謝你的行程及資料.

男爵府

典解無人去bangkok?

伯爵府

好媽媽勳章

已訂好機票和囡囡到德國及奧地利(14日12晚),酒店booking進行中!

她十分期待;最近學校教貨幣(二年級),數學書有歐羅,她很興奮的告訴我暑假要用這貨幣!

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

chitingma 發表於 12-4-10 14:16
訂左6月尾去墾丁

請問妳訂邊間航空公司? 幾錢?

首頁
12345...6

尾頁

跳至