論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

agent一直說印印姐姐會於6月到港, 上星期收到agent通知印印姐姐將於16/5到港, 但我要求姐姐1/6才正式上班, 請問是否由她到港開始計要出糧給她?

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:agent一直說印印姐姐會於6月到港,+上星期收

原帖由 anchi 於 12-05-15 發表
agent一直說印印姐姐會於6月到港, 上星期收到agent通知印印姐姐將於16/5到港, 但我要求姐姐1/6才正式上班, ...
叫佢改期得吾得㗎?

大宅

畀面勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

回覆 anchi 的帖子

咁你要求係1/6.. 佢早到左.. 應該係個agent 搞番佢呢半個月既住宿..等等既問題..
佢地有boarding house架嘛..
如果你唔急既.. 你堅持到1/6先用佢囉...

大宅

回覆:agent通知印印姐姐將到

吓?咁點解唔叫agent搵遲啲機票呀?

Love begins at home, and it is not how much we do... but how much love we put in that action

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係囉,原則上到港當日巳要僱主比人工了...

男爵府

回覆:wcpcelia 的帖子

我記得兩年visa 係到港計,洗唔洗出糧同 agent 傾下,如果係佢自己早到,無理由要比啫

大宅

問左agent係上班日開始計

首頁

尾頁

跳至