跳至

首頁

尾頁

子爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章

見好少 0703 家長係度發表言,唔知有冇媽媽的囝囝囡囡於這個月份出世呢?入嚟分享吓呀!
我個囝囝性格比較慢慢熱,叫他做事永遠都不會即時回應或去做,成日都好激氣架!
快要升小學啦!真係有啲擔心怕他比不上人!唔知你吔屋企嗰個又係點呢?

珍珠宮

回覆:0703 你吔嘅囝囝囡囡性格係點架?

我囝囝係0706,可能係雙子座,所以有雙重性格。在家活潑好動,在外就沈默寡言。:;pppp: 所以我好擔心佢嘅小學生涯。

Love and Kindness are never wasted.

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

0703 你吔嘅囝囝囡囡性格係點架?

硬頸,好奇

複式洋房

回覆 回覆:SY_Joanne的帖子

我個女係0708,學習上超慢好擔心,a~z就一時記得一時不記得,對住佢真要好有耐心先得。

大宅

我女都係0703, 我只想用一個字形容佢 - 串
亦都可以形容佢係世界女.
同佢家姐完全相反.

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

硬頸,好奇,每事問,一言九頂

男爵府

我囡囡0708有公主病!貪靚又兇!!!

janelletong2007  和我囡囡一樣  發表於 13-5-24 01:17

民房

我囝囝0703硬頸,好奇,每事問, 易喊, 心急, 冇睇清楚就做(我指功課)

複式洋房

我個仔係0707, 都係硬頸, 問唔停, 自尊心強, 足5歲之後仲開始有頑皮小男孩的特性, 叫唔停, 不斷挑戰我底線, 佢住佢少D耐性都唔掂

複式洋房

回覆:hohob0314 的帖子

我仔都係0703。咁似我仔啲性格。易喊,睇卡通片超人死左都喊一餐。。。心急,成日唔聽清楚指示。。。又幾似喎

大宅

我囝囝0703硬頸,好奇,每事問, 心急, 功課冇睇清楚就做-(用個串字形容佢 , 一言九頂):

大宅

硬頸, 易喊, 心急, 唔專心, 粗心大意, 一言九頂, 貪玩, 非常唔正經...
最欣賞既係超級樂天!

男爵府

我阿女都有以多你地小朋友的性格,

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

dondonhk 發表於 12-9-21 13:38
我仔都係0703。咁似我仔啲性格。易喊,睇卡通片超人死左都喊一餐。。。心急,成日唔聽清楚指示。。。又幾似 ...
0703,仔,一模一樣

大宅

回覆:喵媽 的帖子

Same Same Same

複式洋房

SY_Joanne 發表於 12-6-18 17:07
見好少 0703 家長係度發表言,唔知有冇媽媽的囝囝囡囡於這個月份出世呢?入嚟分享吓呀!
我個囝囝性格比較 ...
我個囡都係一樣!

別墅

SY_Joanne 發表於 12-6-18 17:07
我個囝囝性格比較 ...

別墅

講吾停,每事問,執着,太有自主能力!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

0703真係慢熱,易喊

別墅

我囝囝0703硬頸,好奇,每事問, 易喊, 心急, 冇睇清楚就做(功課)

首頁

尾頁

跳至