跳至

首頁
12345...36

尾頁

大宅

曾梅媽咪、Daddy,

我地個 topic 又開 Part IV 啦!

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2385491-102-1.html

http://forum.baby-kingdom.com/thread-678104-184-39.html

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3269133&extra=page%3D1

大宅

回覆 buymom 的帖子

祝 6•29 演出成功、順利!

大宅

.....................................................

男爵府

foggy 發表於 12-6-29 07:57
哈囉!! 打個招呼先!!

今晚細仔同太太都有份上台, 雖然係小角色, 不過見佢地排得好開心!! ...

祝演出成功!!

男爵府

曾梅千禧媽咪 (Part IV)

今年家長也演出??
祝各有一個開心晚上!

男爵府

buymom 發表於 12-6-29 00:36
唔該晒呀!

你做野真係有效率!

男爵府

今年第一次帶埋細女去睇,佢好開心,猛咁話好睇!

子爵府

FOGGY, 你太太係.........
係, 排戲真係好開心, 笑爆肚. 好希望多些家長一起玩呀.

昨天真好彩, 大家回到家才打風. 十分感恩呀....

buymom  主席, part 4 已順利7.1回歸了, 感恩!!!  發表於 12-7-1 01:41
我係天天豬, 爸爸媽媽好愛我呀!

大宅

Kanax 發表於 12-7-1 00:00
唔該晒呀!

你做野真係有效率!

Kanax,

你地唔嫌我多事, 個仔畢左業仲扮前輩就ok啦~~

大宅

回覆 Kanax 的帖子

各位,

我地一家都風雨不改, 去左捧曾梅劇團場呀! 睇足7年~~~

今年都好多爆笑位---
4個新小風紀中, 戴煲呔的小男孩勁搶鏡!!!!!!
另外, 戴黃色頭帶的小女孩, 演技亦趨成熟!!!
當然, 「劉德華」+「張曼玉」的出場, 的確令人捧腹大笑!!!
「陳大文」亦令人難忘!!!
不得不提, 就係一班家長義工的落力演出啦!!!!!!

總之, 個個都傾盡全力、投入表演, 真係 GOOD Show 呀!!!!!!

男爵府

係呀!! 星期五都算天公做美,雖然十一時多掛上八號風號,但場話劇可以順利完成兼觀眾都可以有足夠時間離開,值得感恩呀!!

細仔今年第四年一齊睇話劇喇! 印象中佢最鍾意睇係第一年的動物也瘋狂,個一年比較多歌舞,比較啱佢胃口,黎緊升一年班,佢話會參加劇團,做個小小的佈景板都好

男爵府

我個仔都話會陪個妹一齊參加明年嘅演出,終於有望見到個仔一齊參與喇!

其實都有不少校友,畢左業都返黎支持學校,真係好難得呀!

大宅

回覆 Kanax 的帖子

轉帖-- 「花臣」教育
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2407234

大宅

回覆 Jac 的帖子

Jac、Kanax,

支持你地囝囝、囡囡, 參予曾梅劇團呀!
真係獲益良多架~~

男爵府

回覆 buymom 的帖子

希望細仔可以順利入到劇團啦! 佢塊面皮無大仔咁厚,又慢熱,最頭赤係佢D濕疹,佢試過幼稚園表演化妝後塊面又敏感,特別係對眼,如果有得俾佢參加,唔知可唔可以唔化妝呢?

大宅

Jac,

我上星期五係log on 買了三樣化妝品, 粉底, 烟脂 & 唇膏, 盛惠hk$640.00

目的只係為了細女一次表演, 我都問了老師同一個問題, 可否唔化妝 ??

她話 : 唔係咁好架, 個個都化, 你去log on 買一些抗敏感的化妝品便可,

我都擔心, 係唔係真係抗到敏感架??

大宅

回覆 Jac 的帖子

Jac、露比媽媽,
我自己的睇法係--- 規矩係C嘅,人就係生嘅...

如果影響的後果係嚴重,我覺得事先已向學校講左,佢地會作出適當安排咯~

Jac,

你千祈唔好睇少小朋友的潛在能力!
有時你唔俾佢試過,真係無辦法會預知到個結果!
以Yatyat個囡為例......
邊個會諗到,平時弱質纖纖、斯斯文文嘅佢,演起「經理人」角色會咁放、咁巴辣、咁入戲?--->激讚!

男爵府

Buymom & 露比媽媽

多謝意見,我點都會俾細佬投考一下,第一都唔知學校會唔會收佢,第二當然希望佢到出年D皮膚會成熟些,無咁易敏感,唯有繼續祈禱,加繼續治療

露比媽媽

如果你用完隻log on Ok,麻煩你通知我一聲,萬一細仔第日需要化妝,都仲有得試下!

男爵府

真係呀,睇咁多年,呢個「經理人」角色真係令人印象最深刻,不過今年個「劉德華」都唔錯,可造之材!

男爵府

Kanax 發表於 12-7-2 21:53
真係呀,睇咁多年,呢個「經理人」角色真係令人印象最深刻,不過今年個「劉德華」都唔錯,可造之材! ...

劉德華、張曼玉、陳大文這幾年都係台柱,愈來愈有台型,唔知出年佢地仲係唔係度呢?

首頁
12345...36

尾頁

跳至