婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

尋日終於忍不住同c6講,不如叫99嚟少1日,因為佢由個孫出世到依家都係一星期黎4日,9am-6pm,(坐月時係係我地度過夜星期1-6,but stay 咗3個月,差D有產後抑鬱,又喊,c6先肯叫99黎少D),到依家個孫都歲半有多,又有工人睇住,我阿媽都一星期都有兩個半晏過來幫手睇下。但佢就答試下講啦!聽到就火起,佢成曰話怕99唔開心,叫我唔可以越減越少,最大問題係c6兩個妹(大過我)同佢D老公,每星期係我返工時段就上黎hea,癱係張sofa,仲要唔著襪,食完D嘢又唔掉,有次仲入房瞓,唔係99講都唔知,完全無家教,又冇禮貌,自出自入當自己屋企,我覺得如果我同佢兩個妹好friend ,無問題,但唔係lor.有時見到面,佢地當我透明,招呼都唔打。c6話佢地觉得我都唔尊重佢,99都知我哋冇計倾,佢都知佢D女唔啱,都話過佢d女,but 佢地當然唔理啦!c6仲話佢地少咗嚟,一星期一次,仲問我想点?話我唔可以唔俾佢地見。又話99唔洗我地入粉嶺(我住港島)食飯已經就晒我哋,成件事根本無商量餘地,個下觉得好委屈K好嬲,喊咗出嚟. 如果當初堅持俾自己阿媽湊,就唔洗咁…呻完!

大宅

回覆:想呻下,c6唔企係自己個边…(有D長遍)

訓人地張床,跳跳地

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我會當聚開波,依家依度係我屋企!

男爵府

回覆 lhycat 的帖子

姑仔+D老公, WHY吾返自已屋企

不請自上人地鋪床--> 無禮貌

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+lhycat+的帖子 姑仔+D老公,+WHY吾返

原帖由 milky_peko12 於 12-08-26 發表
回覆 lhycat 的帖子

姑仔+D老公, WHY吾返自已屋企
呢樣最唔可以忍,鎖房門得嗎?

公爵府

回覆:null

依家唔係唔俾佢地見面,出街見又或者返99屋企見都得架!話阿嫂無禮貌但係又要去人地屋企,都黐黐地

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:lhycat 的帖子

你姑仔咁衰咁冇家教架!我係你就照話佢哋!你搵日去99度!瞓佢哋張床睇下佢哋點!

為咗見到黃先生個為食樣~誓要煮好每一餐飯~ 黃先生食得開心~黃師奶煮得用心

子爵府

畀面勳章

上人張床點得呀比我會發爛咋

複式洋房

回覆:yanyan90 的帖子

仲有成日係fb見到佢地同我個仔係房影相,先知又上咗去,真係好黑人憎!

禁止發言

珊瑚宮

2024年龍年勳章

姑仔夫婦點解可以成日咁得閒?上人地屋企好似自己屋企咁,又冇禮貌又冇家教!不知所謂!叫工人唔好開門俾佢地啦,一係同你老公講,唔要工人,搵你媽幫你湊

大宅

將個仔比阿婆揍,咁果班無家教嘅人仲邊有借口上來。

複式洋房

回覆:Ackl1002 的帖子

佢哋兩個妹一個係護士,一個係醫院做admin. 返shift ga

伯爵府

唯一辨法就系叫99少D黎,就系因為99成日在到"打等",D姑仔同佢地D老公先咁猖狂!

複式洋房

我都想俾阿媽湊,不過c6一定唔肯,除非我唔做喇,成日得係屋企就得,c6仲想生多個,我真係要重新考慮過

複式洋房

引用:唯一辨法就系叫99少D黎,就系因為99成日在

原帖由 JFL 於 12-08-26 發表
唯一辨法就系叫99少D黎,就系因為99成日在到"打等",D姑仔同佢地D老公先咁猖狂!

...
你講得冇錯,但依家叫佢嚟少半日都咁難…

侯爵府

搵日扮返工轉頭等佢地上哂你屋企就返去,同佢地講唔可以入房,食野要乾淨,等佢地無隱唔上黎,C6話你,你咪答佢叫佢地注意下自己屋企清潔有咩問題,如果咁都唔得既就將BB俾亞媽湊,等佢地無得再上黎.

複式洋房

引用:搵日扮返工轉頭等佢地上哂你屋企就返去,同

原帖由 李大嫂 於 12-08-26 發表
搵日扮返工轉頭等佢地上哂你屋企就返去,同佢地講唔可以入房,食野要乾淨,等佢地無隱唔上黎,C6話你,你咪答佢 ...
好難捉到佢地幾時上,因為佢地唔會知會佢阿哥,兩個輪樓上,仲有佢地面皮好厚,知有阿哥撐腰,只會當我透明。 我阿媽成日叫我忍,廢事搞到咁薑,今次俾c6咁話,啖氣真係好難落,已經兩曰無同佢講嘢。

侯爵府

帶埋BB工人返外家

伯爵府

你C6知佢地當你冇到,當你隱形,仲比佢地踩塲,真系好離譜,一定要做番D嘢反抗!

首頁

尾頁

跳至