2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日到威院度頸皮, E生話正常,又抽了一支血,
照超B時重話我個B女好大隻, 
見到B女頭身四肢已成形, 
真係好開心.

大宅

回覆:12w4d 有 7CM大碼B女

我後日照,好緊張,係醫生同你照架?之前聽人講係護士照,咁佢哋有無俾結構期你呀?

大宅

你頸皮有幾厚呀, 我前幾日去左, 當時12WK 2DAY, 但BB SIZE 有7.2CM, 頸皮佢度左我十幾次, 有2.3-2.7MM. 佢話冇超但都係厚左少少, 但我個B 係加加大碼

別墅

引用:今日到威院度頸皮, E生話正常,又抽了一

原帖由 yjbaby 於 12-08-29 發表
見到B女頭身四肢已成形 ...
咁快知道係B女?

別墅

我今日(12w2d)都喺贊育做Oscar,原先bb坐咗喺度,姑娘話咁樣度唔到咼,姑娘按按肚仔,bb都好乖,好快就瞓返喺度,先至可以一take過,已經好清楚睇到頭仔、身體、手仔、腳仔、心臟,今日5.7cm,比上星期23/8 4.7cm又長大咗喇,下次9月13日覆診

大宅

引用:今日到威院度頸皮, E生話正常,又抽了一

原帖由 yjbaby 於 12-08-29 發表
見到B女頭身四肢已成形 ...
7cm 真係好大碼wor

Best regards

大宅

引用:我今日(12w2d)都喺贊育做Oscar,原先bb坐咗

原帖由 lizzyleung 於 12-08-29 發表
我今日(12w2d)都喺贊育做Oscar,原先bb坐咗喺度,姑娘話咁樣度唔到咼,姑娘按按肚仔,bb都好乖,好快就瞓返 ...
我隻b係5.5cm 日子同你差唔多啦

大宅

pummelo 發表於 12-8-29 21:59
我隻b係5.5cm 日子同你差唔多啦
oh, 我隻B 真係好肥, 醫生會唔會度錯的, 我12WK2DAY 都係7.2CM 了

大宅

引用:Quote:pummelo+發表於+12-8-29+21:59+我隻b

原帖由 siucheche 於 12-08-29 發表
oh, 我隻B 真係好肥, 醫生會唔會度錯的, 我12WK2DAY 都係7.2CM 了
7.2cm好似肥咗啲 不過冇乜所謂啦
我覺得啲e生都係measure個頭到pat 個b伸得直唔直都好影響個結果

別墅

回覆:lizzyleung 的帖子

E-你同我同一日在贊育,不過我早上8:30去阿b都好合作比姑娘照Oscar ,一切正常12w size:5.43,姑娘不照仔女,13/9見醫生下午3:00

大宅

回覆 pummelo 的帖子

最初有D擔心, 但後來問過其他人, 可能係我今次排卵早左, 其實可能唔係12WK 幾, 但到時再問一問私家睇下點

複式洋房

回覆:lizzyleung 的帖子

我12w4d照…果時得6.11cm… 咪好細…

大宅

回覆 lizzyleung 的帖子

贊育姑娘都幾好喎, 夠經驗, 我下個月頭第一次產檢, 都係贊育做, 當日已經係12W3D, 希望到時可以一齊做埋OSCAR

大宅

回覆 lizzyleung 的帖子

我都係12w3知啦~~

大宅

我個b 12w3照 有6點幾cm大 頸皮1.75mm lor....

複式洋房

你地度頸皮有講厚度嗎?
我就冇講過,E生只話正常,但又要抽一支血驗(你地有嗎?)
雖然我個大隻B女係king size,E生話再大隻D就唔係幾好,不過見到真係好開心,我十月回去做結構就知是否大隻B女了

大宅

回覆 yjbaby 的帖子

佢冇講, 但係我見到, 個MON 有顯示

佢話我個B SIZE 大左, 頸皮可能係咁所以厚左DD, 但未超標, 希望過得到, 不過我已經見到佢有鼻了, 好多人都同我請唔駛驚有事

血係個個都要抽的, 驗血先準一D

別墅

畀面勳章

yjbaby 發表於 12-8-30 17:59
你地度頸皮有講厚度嗎?
我就冇講過,E生只話正常,但又要抽一支血驗(你地有嗎?)
雖然我個大隻B女係king size, ...

早孕期 OSCAR 是會做一次 US 再抽一筒血的, 很正常, 不用擔心.
政府 OSCAR 醫生多數唔會講個實際數字出來係正常的. 好多準媽都係自己晌醫生的 notepad 度偷睇返o黎先知個數字 XD

個數字對我o地父母o黎講係冇任何意義的 (唔會話 1.4 生出來會聰明過 1.5 或者 1.7 會靚女過 1.6), 所以知道 BB 係 within 正常o既 range 內就可以了

大宅

引用:回覆+pummelo+的帖子 最初有D擔心,+但後來

原帖由 siucheche 於 12-08-30 發表
回覆 pummelo 的帖子

最初有D擔心, 但後來問過其他人, 可能係我今次排卵早左, 其實可能唔係12WK 幾, 但到 ...
都有可能㗎。所以預產期遲啲可能會改

別墅

引用:我個b+12w3照+有6點幾cm大+頸皮1.75mm+lor.

原帖由 begoodtome 於 12-08-30 發表
我個b 12w3照 有6點幾cm大 頸皮1.75mm lor....
唔會~我個B 12w3d得5.88cm,我仲嫌拒細粒

首頁

尾頁

跳至