2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆 sunnyvivian 的帖子

我末见肚呀,,我而家都係3-4 week到乍,,乜feel都冇,,用棒仲係勁淺線,,

大宅

引用:Quote:原帖由+FloraJon+於+12-10-03+發表啊

原帖由 sunnyvivian 於 12-10-03 發表
我都覺得今胎個肚大得好快,其實系上胎遺留落個肚腩,所以漲得好快。唉,,可能上胎頭3個月吃唔到野,我上 ...
我上胎好好彩,個肚好快收到。今胎唔知點解明明而家先一個月,但睇落似二個幾三個月
上胎好早胃口唔好,今胎時好時壞。
我上胎period前有流過小血點,但係呢胎除左肚大得快,都冇乜特別,你地今次又係點?

大宅

引用:回覆+sunnyvivian+的帖子 我末见肚呀,,我

原帖由 vicky19846619 於 12-10-03 發表

我末见肚呀,,我而家都係3-4 week到乍,,乜feel都冇,,用棒仲係勁淺線,, ...
未見肚,好羨慕,我而家已經係g market 度睇緊大肚褲

大宅

畀面勳章

最慘我未見肚但我都有上胎違留落黎既大肚腩呢
求先睇醫生,,今次終於comfilm左,,明天去排健康院喇~~我到而家都冇乜變呀,,仲係甘大食,,尼几日開始胸痛,,上胎一開波就爛面,,今胎乜都冇....哈哈~~~

大宅

畀面勳章

係喎,,仲有你地公報左未呀???定會等12week後先講呀?

男爵府

引用:係喎,,仲有你地公報左未呀???定會等12week

原帖由 vicky19846619 於 12-10-04 發表
係喎,,仲有你地公報左未呀???定會等12week後先講呀?
我打算照到心跳(閃閃)先話比屋企人知,過左頭三個月先對外公佈。

男爵府

引用:Quote:原帖由 vicky19846619 於 12-10-03

原帖由 FloraJon 於 12-10-04 發表
未見肚,好羨慕,我而家已經係g market 度睇緊大肚褲
大家開始有反胃跡象未?我上胎頭幾個月勁反胃,無胃口,好怕今胎都系一樣啊。暫時得胸漲,胃氣多,同埋個肚耐唔耐就怨怨地。

大宅

回覆:岩岩驗棒棒, 一個月

我預產期係6月頭,而家只有5w,4w流啡肚痛,入咗威院乜都照唔到,就懷疑我宮外孕,唯有抽血驗hcg,好彩正常,5w再照見到胎long,都放心啲,但就一直流啡未停過。我上一胎開刀,B連傳咗比阿仔,救唔到,所以今胎都係開刀穩陣啲。

大宅

引用:係喎,,仲有你地公報左未呀???定會等12week

原帖由 vicky19846619 於 12-10-04 發表
我徐左肚大,呢幾日胃口又好左,又冇其他特徵,令到我驚驚地
我屋企人已經知道啦,其他人就過左3個月先。

大宅

引用:Quote:原帖由+FloraJon+於+12-10-04+發表未

原帖由 sunnyvivian 於 12-10-04 發表
大家開始有反胃跡象未?我上胎頭幾個月勁反胃,無胃口,好怕今胎都系一樣啊。暫時得胸漲,胃氣多,同埋個肚 ...
我間唔中有作嘔,不過呢幾曰又冇左,我上胎成個懷孕期都冇胃口,呢胎就真係好唔同,胃囗唔好又會心情唔好,胃口好又驚個胎有事,又驚肥。我老公成日嚇我,話第二胎會暴肥

大宅

引用:我預產期係6月頭,而家只有5w,4w流啡肚痛

原帖由 Babycheese 於 12-10-05 發表
我預產期係6月頭,而家只有5w,4w流啡肚痛,入咗威院乜都照唔到,就懷疑我宮外孕,唯有抽血驗hcg,好彩正常 ...
政府成日都嚇人,我上胎都被佢地嚇死,又令到我流啡。你要小心身體,訓床同食安胎藥都可以。大家一齊加油

大宅

引用:Quote:原帖由+Babycheese+於+12-10-05+發表

原帖由 FloraJon 於 12-10-05 發表
政府成日都嚇人,我上胎都被佢地嚇死,又令到我流啡。你要小心身體,訓床同食安胎藥都可以。大家一齊加油

...
我而家食緊中藥,情況有改善,希望阿B可以健康成長,大家一齊努力。

男爵府

引用:Quote:原帖由 FloraJon 於 12-10-05 發表政

我而家食緊中藥,情況有改善,希望阿B可以健康成長,大家一齊努力。
其實初期流啡真係好常見,只有個肚無劇痛就ok,我上胎有左唔知,同老公去左廈門旅行,日日流啡,我以為系mc就到,無理到。之後返黎覺得唔對路先知有左,都仲有流啡,醫生都無野可以做,唯有休息多D.所以今胎我都盡量唔好操勞,休息多D.

男爵府

引用:我預產期係6月頭,而家只有5w,4w流啡肚痛

我預產期係6月頭,而家只有5w,4w流啡肚痛,入咗威院乜都照唔到,就懷疑我宮外孕,唯有抽血驗hcg,好彩正常 ...
休息多D啦,好長胎的,或者燉D花膠吃下。聽人講可以長胎同痴實D.做媽媽真係好偉大架,好多難關要過,加油啊。

男爵府

引用:Quote:原帖由 sunnyvivian 於 12-10-04 發

原帖由 FloraJon 於 12-10-05 發表
我間唔中有作嘔,不過呢幾曰又冇左,我上胎成個懷孕期都冇胃口,呢胎就真係好唔同,胃囗唔好又會心情唔好,胃口 ...
你D矛盾心情同我好似啊。吃小又驚BB唔夠營養,吃多又驚肥。嘔又驚辛苦,無反應又擔心唔知咩事。上胎我一直控制飲食打算順產容易D,不過最後胎位唔正都要開刀,我女出世個陣僅僅夠重唔使訓箱仔,仲系好細粒好巢皮。我好自責啊,都系自己吃得太少。呢胎我唔會控制啦。想吃就吃。。

男爵府

贊成想食就食
我上胎都好聽話
一直無掂咖啡, 奶茶, 生野, 出前一丁, 海鮮, 涼野 , .....
點知阿仔都有嚴重濕疹
仲比個中醫話我一定係佗佢時無戒口

我今胎唔會咁笨
只會戒咖啡同生野 (驚有菌), 涼野
其他想食就食

大宅

引用:Quote:原帖由+Babycheese+於+12-10-05+發表

原帖由 sunnyvivian 於 12-10-05 發表
其實初期流啡真係好常見,只有個肚無劇痛就ok,我上胎有左唔知,同老公去左廈門旅行,日日流啡,我以為系mc ...
咁你流咗幾耐?我第九日流啡啦。

大宅

畀面勳章

係呀,我上胎都冇乜介過口,除非真係太涼既先冇食,海鮮都照食,都冇問題呀,我有聽講過有d反而介得好清既mama反而個b好易食物敏感or濕疹..

大宅

畀面勳章

回覆 FloraJon 的帖子

我尼排都勁大食呀,成日食宵夜tim呀..個人好易餓

大宅

引用:Quote:原帖由+FloraJon+於+12-10-05+發表我

原帖由 sunnyvivian 於 12-10-05 發表
你D矛盾心情同我好似啊。吃小又驚BB唔夠營養,吃多又驚肥。嘔又驚辛苦,無反應又擔心唔知咩事。上胎我一直 ...
我上胎都係想食就食(生野例外),不過係食完嘔返出黎

想食就食,心情都好D

首頁

尾頁

跳至