美容扮靚

跳至

首頁
23456...36

尾頁

男爵府

回覆 hasmama 的帖子

LA 有好多系列家 以前唔系用抗皺 但系而家一定要用 無辦法啦 年紀大 唔想老 但系18年無改變系魚子濕粉 真系用左18年 。。。然後講真LA 系一只長期護膚品 如果只系希望用一年劃著一次 就放棄 我覺得無謂曬錢 人地用10幾年研發 如果一次就OK 甘估計就唔系幾千一個產品了

男爵府

回覆 rosannalam 的帖子

我一震沖完涼 整理一下 拍比你 我系一個從頭髮到腳都保養嘎 哈哈

男爵府

回覆 涼宮春日 的帖子

其實 你用4K一個療程 一般一年需要用兩次 系FOR 修復肌膚用家 但系LA一般都系屬於長期用品 當你到35歲以後 真心講 會有好多細紋變成火車軌 到個時 先可以見到護膚品真功夫 我唔評論其他牌子 但系我真系交過好多學費 所以我一般情願貴買平用 我36年就去做過兩次激光美容 其他都系去減肥

男爵府

OK 護膚三部曲都算系新手篇第一 洗面
左邊系靈芝洗面奶 右邊系無粒磨砂

第2步 爽膚水

第3步 精華

左邊系白魚子精華 右邊系 緊致(我晚上用)
第4步 CREAM

左邊我選左啫喱其實如果你太干可以選CREAM 右邊系CREAM狀 但系如果你怕麻煩 就只買右邊

禁止訪問

回覆:30歲以上用咩晚霜好?要潤d、保濕d,價錢不限

男爵府

回覆 KWOKPHOEBE 的帖子

上邊系最簡單 我如果你使用習慣好 我發D複雜點 但系一定要注意用量 不然會好油同埋容易出粒粒

玫瑰果油 100來塊有交易 但系用量一滴 混合爽膚水 別貪心 不然出痘痘

肌底液 個人覺得可以選擇使用 中間YSL可以用於化妝前 但系都可以甘講 可以有可以無

男爵府

這些系我用的美容儀 但系 一般只建議買 導入導出 因為其他估計需要一點時間去適應 但系效果都幾好

男爵府

保濕MASK 上邊系GEL話啫喱狀 下邊都系屬於高蛋白 雞皮MASK 超級保濕 具備微導功能

左邊系SOS MASK 不建議用 中間 保濕 如果捨得 就去一起購買 順便叫姐姐送多D 眼霜 右邊系美白 如果你不需要可以不用

男爵府

左邊第一支系防曬 第2系海洋水 超級保濕 中間兩支系魚子粉液 上邊藍色就系送EYECREAM 反正盡拿 送的垃圾不要 都叫D姐姐全部換EYECREAM 最右邊系錦紋CREAM 但系我無用過 我都系用臉上多出來個D

男爵府

順帶發一下 我喜歡香水 哈哈

男爵府

大合照篇 比較亂 哈哈 有咩疑問可以問 但系我唔系打手羅 都系自己使用心得 希望大家都可以靚靚啦

mongmongmong  嘩,你好勁呀!  發表於 12-9-27 19:43
kuku1125  請問玫瑰果油可以響邊到買?thanks!  發表於 12-9-24 14:06

伯爵府

回覆:KWOKPHOEBE 的帖子

我想問你用咩做導入同導出架?咁你有無做deep clean mask? 我見你幅相頸好靚呀,你點keep同搽咩架? 同埋虎紋點搞好呀?有咩意見。 我細個時已經有不過好淺,依家老左變乾紋,搽潤d cream成塊面又好油都唔知點搞好

你有無食好似fancl tense up果類?你真係keep得好好呀。 講多d你點keep fit 同 skin care.

伯爵府

仲有呀,想問你幅相果隻咩mask來好似paper mask咁?同埋你點樣做mask?日日都唔同?咁係咪全部都係保濕mask.

見你用得咁好我心大心細想轉,以前聽這過人話好用,不過自己成日轉skin care. 呢幾年定左用一隻brand真係好好多,但始終去紋爭少少同冬天唔夠潤,我用phyto c 精華同cream,係停左出斑個樣好似無咩變,但只係keep同停留但無改善膚質咁。

男爵府

回覆 snoopyiu 的帖子

導出 用理個 重點系乾淨 可以有效果

大宅

回覆:snoopyiu 的帖子

好多謝你呀!你好利害,你都投資好多錢,一般大出血一次用到幾耐?仲有眼係我重點投資,我載con,搞到有淚溝有紋,lp的eye cream會唔會出油脂粒?

男爵府

回覆 snoopyiu 的帖子

至於MASK 我唔用PAPER MASK 我用多數啫喱話GEL狀 同埋雞蛋白皮狀(就系具備微導功能)又叫雞皮面膜 但系我都喜歡用美白MASK 我喜歡白 保濕有大約5種 深沉清潔MASK 一種 其他就系美白同埋骨膠原 我有超過16種唔同MASK 但系用得最多系修毛孔 美白 保濕 同埋 骨膠原 魚子 每日都唔一樣 如果粉末狀MASK我安排在泡浴缸時候做 比較不會干 因為干左 塊面洗都會好緊 唔系甘好 容易出紋 導入我用MASK導入 同埋STEP3我一般直接用精華導入 我好捨得個種人再好精華 都系用吸收先有效果 所以我STEP 3用LA PXXX導入 然後MASK 我會用冰火 先加熱 然後剩下的MASK精華 用冰 修毛孔 大約就系甘多 不過我每日一定做MASK 同埋泡浴缸 BODY CREAM 一定會用(這個提醒好多香港女性 其實好重要)哪怕最不好BODY CREAM 都可以嫩滑你的肌膚 包括勁紋

大宅

Collagen hydra-boosting mask 是什麼牌子呀?邊度買到?

子爵府

回覆+rosannalam+的帖子 OK+護膚三部曲都

原帖由 KWOKPHOEBE 於 12-09-22 發表

OK 護膚三部曲都算系新手篇第一 洗面
請問你支la mer serum 係咩名?几多ml ?

男爵府

唔會家 重要系分量一般 如果到殿堂級品牌的護膚品 就一定要注意分量 唔好貪 輕點就OK啦 一陣做完MASK 有時間 拍張我自己眼睛照片啦 LA的EYECREAM我用左10幾年 真系超級好 乜都唔買 都要買理個EYECREAM 雖然我要D姐姐送 呵呵

大宅

回覆:30歲以上用咩晚霜好?要潤d、保濕d,價錢不限

請問你有冇用去死皮product?可否介紹下!TKS!
另YSL洗面奶,是否可用作落妝?TKS

首頁
23456...36

尾頁

跳至