想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

星期六用cb 驗到1-2,第二日用曼仔驗多次係淺線,仲要幾淺色下。會唔會有問題?好擔心。我諗住睇返平時既家庭醫生拎證明,但怕太淺色醫生會唔開比我。我係咪應該遲多幾日先去睇呢?但又怕遲左去政府排唔到早期Oscar .

我好擔心,成日諗有無長大,會唔會化學懷孕呢?請問大家知唔知化學懷孕m 應該會遲幾多?

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:幾時拎懷孕證明好?

Cb太早可以驗到,診所用啲棒棒無咁快驗到架,好「渣」,你星期五打後再去驗會穩陣啲!

別墅

引用:Cb太早可以驗到,診所用啲棒棒無咁快驗到架

原帖由 puilam714 於 12-10-02 發表
Cb太早可以驗到,診所用啲棒棒無咁快驗到架,好「渣」,你星期五打後再去驗會穩陣啲!

...
謝謝你,每次都有回覆我!有人傾下個人都會安心點,但係我未有特別害喜感覺,所以比較憂心,
c6 唔太明白我既擔心,不過佢都成日提我唔好行咁快

公爵府

引用:Quote:原帖由+puilam714+於+12-10-02+發表C

原帖由 yinyin918 於 12-10-02 發表
謝謝你,每次都有回覆我!有人傾下個人都會安心點,但係我未有特別害喜感覺,所以比較憂心,
c6 唔太明白我 ...
我害喜情況差唔多6週先開始到依家9週(作嘔,間唔中真係嘔,子宮扯住痛,胃氣多,成日頂住無乜胃口,易眼訓),5週果陣淨係成日都好急尿咋,到依家都係,每晚都一定要醒一兩次去廁所

別墅

引用:Quote:原帖由+yinyin918+於+12-10-02+發表

我害喜情況差唔多6週先開始到依家9週(作嘔,間唔中真係嘔,子宮扯住痛,胃氣多,成日頂住無乜胃口,易眼訓 ...
我係多左啲胃氣,同埋間唔中有小小m到feel,扯扯地咁。啲人話有害喜既話即係bb生長緊呀

公爵府

引用:Quote:原帖由+puilam714+於+12-10-02+發表

我係多左啲胃氣,同埋間唔中有小小m到feel,扯扯地咁。啲人話有害喜既話即係bb生長緊呀

...
係有咁講,但係都有人無乜害喜都生個肥肥白白既小朋友!好睇體質,唔使太擔心!輕鬆既心情最緊要!

公爵府

引用:星期六用cb+驗到1-2,第二日用曼仔驗多次係

星期六用cb 驗到1-2,第二日用曼仔驗多次係淺線,仲要幾淺色下。會唔會有問題?好擔心。我諗住睇返平時既家 ...
依家無左雙非醫院已經好啲,我7週幾先去排醫院都排到早期唐氏,你忍到既就星期尾先去拎懷孕證明啦!跟住搵定私家約7-8週檢查,照心跳!政府無咁早同你產檢架,而且唔係次次都同你照超聲波架

別墅

引用:Quote:原帖由+yinyin918+於+12-10-02+發表

係有咁講,但係都有人無乜害喜都生個肥肥白白既小朋友!好睇體質,唔使太擔心!輕鬆既心情最緊要!

...
因為之前係空心胎,果次又係咩反應都無,所以今次擔心點

別墅

依家無左雙非醫院已經好啲,我7週幾先去排醫院都排到早期唐氏,你忍到既就星期尾先去拎懷孕證明啦!跟住搵 ...
咁又係,無左雙非應該好好多,我諗住聽日打去約時間去私家照閃閃,好想快啲見到呀,好心急!。係呢,你排邊間醫院?

大宅

開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+puilam714+於+12-10-02+發表

咁又係,無左雙非應該好好多,我諗住聽日打去約時間去私家照閃閃,好想快啲見到呀,好心急!。係呢,你排邊 ...
唔駛咁早照閃閃,到時淨係見到胎long,見唔到心跳,又係擔心〜最好七週左右先去照。

公爵府

咁又係,無左雙非應該好好多,我諗住聽日打去約時間去私家照閃閃,好想快啲見到呀,好心急!。係呢,你排邊 ...
咁早未照到心跳架!到時你咪仲擔心!你戀7-8週去就穩陣!我之前流啡5週6返去照都未有心跳得胎囊,要7週6返去再照先有!果2星期好難捱架!有啲人快啲都6週中期先照到

公爵府

我排左廣華,有期做唐氏,但結構要高齡先有得做

別墅

原帖由 Tabo_Cat 於 12-10-02 發表
唔駛咁早照閃閃,到時淨係見到胎long,見唔到心跳,又係擔心〜最好七週左右先去照。

...
其實知道太早照睇唔到啲咩,不過個心想快點見到閃閃,會安心一點,我都係諗住約7周左右去照

別墅

咁早未照到心跳架!到時你咪仲擔心!你戀7-8週去就穩陣!我之前流啡5週6返去照都未有心跳得胎囊,要7週6返 ...
如果計last m 明天6周了,不過cycle 係35-37 日,所以我諗應該得5周既size 。但係個心羅羅孿呀,希望快點到7周,想快啲見到閃閃

別墅

我排左廣華,有期做唐氏,但結構要高齡先有得做
咁即係早排都無得照結構,唔知威爾斯有無呢?

公爵府

如果計last m 明天6周了,不過cycle 係35-37 日,所以我諗應該得5周既size 。但係個心羅羅孿呀,希望快點到 ...
你依家諗定邊個私家,就打去約2星期後既期啦!都要早啲打去約,好既都無咁快排到比你睇

公爵府

大多數公院都係高齡先有結構做,除非真係有期,或者有家族遺傳,咁就有可能唔係高齡都有得做!到時無埋出去做囉,慳左唐氏都慳一半架喇

別墅

你依家諗定邊個私家,就打去約2星期後既期啦!都要早啲打去約,好既都無咁快排到比你睇

...
Yes!約定兩星期後!其實無咩特別心水既醫生,之前睇過一個覺得佢幾細心,果時心情未平伏,佢都會講啲令我安心既說話,同埋會叫我可以等下,睇過其他醫生仲叫我要即刻處理。雖然佢地既經驗係知道唔得,但都要比時間我接受,所以諗住睇返佢咋

別墅

大多數公院都係高齡先有結構做,除非真係有期,或者有家族遺傳,咁就有可能唔係高齡都有得做!到時無埋出去 ...
出去私家做都好既,有相比返你,留念都好丫,同埋私家應細心點,照得詳細啲

男爵府

2024勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

yinyin918 發表於 12-10-2 22:13

威院係你照唐氏個日, 先俾期你做結構

首頁

尾頁

跳至