自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

今朝同個囡返新playgroup, 其中一位媽媽帶住個囝,個囝中途不停發脾氣同喊,咁我認為第一堂小朋友唔習慣好正常,我亦給予諒解。好啦,到最後一環係排排坐食點心,今日係食手指餅,我囡食得慢而呢位小朋友亦

水晶宮

畀面勳章

引用:今朝同個囡返新playgroup,+其中一位媽媽帶

原帖由 anniekw 於 12-10-13 發表
今朝同個囡返新playgroup, 其中一位媽媽帶住個囝,個囝中途不停發脾氣同喊,咁我認為第一堂小朋友唔習慣好 ...
國王食字

子爵府

牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

playgroup呢位媽媽真係反面教材

等你寫埋佢

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我試過同阿女上PLAYGROUP 個男小朋友打我女 搶隔離同學既茶點 周圍掟野
佢阿媽都只係叫佢唔好 但冇同人講對唔住同控制佢小朋友囉 !!
:;pppp:

侯爵府

呢位小朋友亦.............

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:playgroup呢位媽媽真係反面教材

侯爵府

好媽媽勳章

有冇下集?

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

等.............ING

別墅

(按錯,續)我囡食得慢,呢位小朋友食晒自己嘅想食我個囡嘅,但佢一出招係直接發脾氣去表達要攞,當時佢媽咪亦無制止佢,叫我見個囡仲有幾條,咪教個囡分1條比小朋友,好快佢食完,又想一手再搶,呢個時候我囡有少少嚇親,咁我細細聲同呢位媽媽講。咁佢亦有叫停小朋友並同我講會敎佢個囝,點知原來係教訓唔係教,佢一出門口好好大聲鬧個囝,仲有力打佢手板,攪到小朋友大喊,其實我並唔係要佢咁樣失常去管制佢個囝,個心好唔舒服,下星期再見唔知點反應

子爵府

引用:(按錯,續)我囡食得慢,呢位小朋友食晒自

(按錯,續)我囡食得慢,呢位小朋友食晒自己嘅想食我個囡嘅,但佢一出招係直接發脾氣去表達要攞,當時佢媽 ...
佢點教你管唔到!
下堂唔好坐佢隔離囉!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

anniekw 發表於 12-10-13 15:32
(按錯,續)我囡食得慢,呢位小朋友食晒自己嘅想食我個囡嘅,但佢一出招係直接發脾氣去表達要攞,當時佢媽 ...

可能個媽媽想立刻得到佢想要既結果 或者覺得真係好瘀 所以自己都控制唔到!
教仔女既野 唔係一本通書就可以 每1個小朋友既特質都有異
有D小朋友講道理 有D小朋友要騰條先明 所以唔駛覺得唔好意思

別墅

引用:Quote:原帖由+anniekw+於+12-10-13+發表(

原帖由 water_ma 於 12-10-13 發表
佢點教你管唔到!
下堂唔好坐佢隔離囉!
我一定唔坐佢隔離了,怕怕!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:(按錯,續)我囡食得慢,呢位小朋友食晒自

樓主小心自己個女,這同學仔好大機會一唔高興就郁手打人

侯爵府

好媽媽勳章

無謂理佢點教仔,唯有坐遠啲,唔好係佢附近。

子爵府

小朋友唔合作老師無出聲咩?我仔嗰間有咁情況老師會出聲

別墅

引用:Quote:anniekw+發表於+12-10-13+15:32+(按

原帖由 coffeejoeybb 於 12-10-13 發表
可能個媽媽想立刻得到佢想要既結果 或者覺得真係好瘀 所以自己都控制唔到!
教仔女既野 唔係一本通書就可 ...
真係通街通巷即閙即打係其中一個敎囝方法?我估呢位媽媽可能正如你所說冇面所以失控狂打

別墅

各位媽媽,我想問一下,點解有啲媽媽要係街喊打喊殺今教佢地啲小朋友,佢地唔心痛嗎,今大力打落去!我狗都唔捨得鬧,何况打!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

anniekw 發表於 12-10-13 15:42
真係通街通巷即閙即打係其中一個敎囝方法?我估呢位媽媽可能正如你所說冇面所以失控狂打

...

我見好多 推個仔落紙皮堆
狂打個女 抱住個仔既B6啦
雷禁大聲鬧個仔啦
由得個小朋友去蝦其他小朋友既父母啦
多的是!!!

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

回覆:kc6228 的帖子

當你忍無可忍,話唔聽,叫唔停,就要罵

首頁

尾頁

跳至