2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

朋友個女擺百日宴,想請問去唔去得呢?係咪沖喜唔好?

咁婚宴又去唔去得呢?

大宅

好媽媽勳章

回覆:可否去飲?

我一定唔去,寧可信其有

大宅

我上個星期去左朋友個婚禮...

別墅

又未夠3個月,都唔知點同朋友講好,同主人家講都還可以丫,但仲有其他朋友都會去,實會問做咩唔去,到時會好多知了

複式洋房

我覺得冇所謂,孕婦應該讓自己開心,見下朋友,傾下計咪仲好!只係唔好食生冷嘢,同埋唔好凍親就ok !

大宅

開心吸收勳章

百日宴就唔係太好, 驚小氣, 結婚飲宴就可以

大宅

我朋友喜宴,同我哥擺滿月都有去r~~睇你自己迷唔迷信, 我覺得唔好太粗路就ok r〜同埋要老公陪去

The best is yet to come..i believe..

洋房

我都收到一月份兩餐飲宴呀! 大家都係湊下熱鬧,所以都無話避這些場合既!

大宅

引用:朋友個女擺百日宴,想請問去唔去得呢?係咪

原帖由 yinyin918 於 12-10-19 發表
朋友個女擺百日宴,想請問去唔去得呢?係咪沖喜唔好?

咁婚宴又去唔去得呢?
睇你信唔信,冇事就好,有事就有得賴。我大住肚結婚,我幾個大肚婆嚟飲,佢都阿B而家都好健康,但其中一個剛有咗5w,飲後三日小產咗,我阿B出世後18日走咗。小產咗那位朋友今年有咗就冇去飲啦,剛生咗健康B。有師父話佢生完就到我有,我剛有時作小產,但佢一放產假 ,我就冇流啡。真的很邪,所以都係睇你同主人家夾唔夾。

男爵府

BEST FD WEDDING 點算:;pppp:

大宅

BK Milk勳章

我5W左右, 今個星期日都去飲, 但呢排都作嘔作悶.....又啡又紅.....唉! 但好朋友結婚, 真係好想去....

喜宴, 有咩野食係唔食得, 或者要注意架?

男爵府

咁........我12月要做best fd 既姐妹去唔去得呀??
我好想做佢姐妹呀........>.<

複式洋房

其實我覺得因應自己情況啦~!
我就會去影相, 但係就唔飲啦~ 一黎野食又唔健康, 二黎有唔想朋友問起唔知點答, 最緊要係個場咁多人, 我地又未有肚, 比人撞親就唔好啦~ 加上, 睇下成長片段, 聽下新人講野, 搞到感動又激動, 對bb一定有唔好影響~

如果本身個情況唔穩定, 就更加唔洗諗, 一定唔好去~!

男爵府

但如果我依家話唔做姐妹...
1, 我同我best fd都會有D失望
2, 要同其他姐妹解釋
3, 但又未到可以講既時間....
咁點算...
去我就一定會去飲佢果餐
但做姐妹...我都有D怕接新娘玩game會high得濟@@

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

phoebe_pui 發表於 12-10-31 23:38
但如果我依家話唔做姐妹...
1, 我同我best fd都會有D失望
2, 要同其他姐妹解釋

你要問下你個friend 介唔介意,因為有d人唔鍾意架!(或者係屋企老人家唔鍾意)

我個時結婚都有個姐妹有左,咁佢仲好想做我姐妹,問我介唔介意;
我無所謂,咁佢都有幫我手;
但我都講左比其他兄弟姐妹知,等大家都就住佢!
個日大家都好開心,依家佢個女都兩歲幾,無問題!

我大肚時有飲,個仔好健康,無野; 不過都有講聲比主人家知,人地唔介意先去架!

男爵府

回覆 yingying124 的帖子

thx ar~~
等我問下我best fd 先~~~^^

複式洋房

其實過左3個月 係未ok? 我都有見過有啲師姐去飲

首頁

尾頁

跳至