自由講場

跳至

首頁
45678...28

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:有關網上流傳親子王國中國站出賣香港的回應

佢地會改進?????

天方夜譚!!!!

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

使...

OK??
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

伯爵府

引用:Quote:OldMum+發表於+12-10-26+02:23+見到

原帖由 大臣 於 12-10-26 發表
2010年在國內各個親子論壇都熱烈討論來港產子話題,當時雙非問題還未像今天誇張,所以當時國內編輯集中 ...
既然話負責,係咪應該刪除全部有關醫院,幼稚園資訊帖先?咁做,同比條鎖匙,指明條路比佢地入屋打劫有咩分別?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

男爵府

吾好再“走進香港“,可以“切“離香港嗎?受夠喇.

侯爵府

好媽媽勳章

真係好失望
湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

痛心疾首......

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:明白你們有自己的立場,但在我們一眾香港媽

原帖由 sarah_chow 於 12-10-26 發表
明白你們有自己的立場,但在我們一眾香港媽媽眼中看來總不是味兒,情形就如同日本首相在自己的國家參拜靖國 ...
講出一衆香港媽媽的心聲

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

如果真係想聽香港人既意見,
開拓其他市場前就已經問左啦...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

[img][/img][img align=left

水晶宮

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

公爵府

一直都係大家一廂情願地自作多情投放感情落去,人地一直都係認錢唔認人

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

寶石宮

引用:Quote:chowqv+發表於+12-10-26+02:09+香港

沒有利益的,我們的生意主要收入是嬰兒用品商及教育公司的廣告,你所推測的是錯誤的。
大臣
...
如果冇利益,不如取消佢吖

公爵府

好媽媽勳章

曾政府明知雙非對香港嘅影響,話會打擊會控制會成;但同時向國內賣廣告"香港歡迎你黎生仔"

大陸水貨客,中介等等賣廣告,版主唔刪,唔管都算⋯

原來一開始自己站長都開左"歡迎貼",好難怪內地人將一切合理化

其他唔講,關於水貨(佢地好多係講賣港貨嘅店),中介,移民(講到香港投資移民只需50萬),仲有個d跨境童宿舍,喱d問題係咪應該去管下?

討論香港有咩玩,香港家長點樣教仔,我個人可以接受;但一d中港矛盾嘅問題,希望親子王國堅持返一d原則

寶石宮

引用:真心你問得,我講啦你del左走進香港去啦bk已

原帖由 駿熙媽媽 於 12-10-26 發表
真心
你問得,我講啦
你del左走進香港去啦
贊成

翡翠宮

引用:Quote:幸福小師奶+發表於+12-10-26+03:51+

同意你的講法,國內的版主,最少也應將正確的價值觀拿好。雖然這版的去留還待我們團隊的討論,但版主的手法 ...
唔好意思,真係忍唔住留言! 你話,國內版主應該教育其他國民? 佢地根本係同一個思想模式,同一個環境長大,即係話國內版主根本唔覺得佢地黎香港搶嘢係錯,咁教咩育?? 佢地都覺得衝急症室,落黎搶奶粉呃綜援係攞返自己嘅福利,咁仲教咩育? 我明白,就算你地唔開果版,蝗蟲都有方法搵到相關資料,但點解你地要方便左佢地呀?? 依家咁即係話比個偷知大門鎖匙放左係門口地毯!! 口口聲聲話港人反蝗蟲係政府問題,咁你地仲要將問題放大?! 對於政府,我地都可以見到有限度回應,起碼佢地去左火車站掃場,你地呢? 我地講左咁耐,你地只係搵你出黎"聽意見再檢討",檢到香港政府正式公佈唔會再比出世紙你地咪知點做囉!! 極度痛心加失望!!!

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大臣 發表於 12-10-26 02:40
作為負責人,我有權去刪除整個「走進香港」版。但又會否背上沒有言論自由的罪名?
大臣
...

先說句sorry, 本來我5想出聲, 但見你呢個回覆, 都係忍5住回應你了~
作為負責人, 本來就有權去做任何決定, 刪除走進香港版, 我個人5認為咁係無言論自由, 國內會員依然會/可以鋪天蓋地咁研究如何走進/攻佔香港, 只係5提供方法或資料去比國內會員如何走進/攻佔香港啫~

首頁
45678...28

尾頁

跳至