懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 我26號0係仁安醫院生左阿B啦!!!

[quote]
ma1015 寫道:
恭喜哂
祝超盈B囡乖乖健康, 你坐月後就更靚更開心!

我見你話 "加埋我食野$247" ,在仁安是否可每

別墅

happyvv 寫道:
你join左package,但住左3日咪好唔抵囉

我住左4日3夜無計啦訓唔慣(三保床),所以快快脆走人lu~~~

別墅

ohling 寫道:
恭喜
B女幾磅重呢?
你是不是半身麻醉?
你住幾多人房呀? 仁安現在有擴建工程, 環境有影響嗎?
食物味道可以嗎?

多謝晒
B女重2.63kg,
係呀我係半身麻醉,一出世可以見到小B女好開心0家
我本身想住4人,但4人房full晒 upgrade左我去2人房 至於擴建工程影響唔太大我只聽到好好好細聲ok架
食物味道可以但到幾(甘),$20一碗粟米粥

男爵府

恭喜哂呀...生左個b 囡...

你而家要多d 休息呀..係呢...由於你開刀...而家係咪唔補得住架...咁你而家食咩呀..仲有幾時先可以開始補..? ?-(

伯爵府

恭喜晒

複式洋房

多謝晒
B女重2.63kg,
我本身想住4人,但4人房full晒 upgrade左我去2人房 至於擴建工程影響唔太大我只聽到好好好細聲ok架

DigitalBee,

2人房仁安, join package 6日5夜開刀, 見到B女出世那刻, 手術開得靚, 余啓文醫生? 唔使$40,000. 真係替你開心到由心笑出來,

是溶線嗎? 余醫生平時收幾多診金呢? :-P

別墅

恭喜恭喜!

幾時拆線? 有冇餵母乳?

別墅

yamiyami 寫道:
恭喜哂呀...生左個b 囡...

你而家要多d 休息呀..係呢...由於你開刀...而家係咪唔補得住架...咁你而家食咩呀..仲有幾時先可以開始補..? ?-(

多謝晒
係呀,我比你睇

別墅

ohling 寫道:
[quote]
多謝晒
B女重2.63kg,

DigitalBee,

2人房仁安, join package 6日5夜開刀, 見到B女出世那刻, 手術開得靚, 余

別墅

daphnel 寫道:
恭喜恭喜!

幾時拆線? 有冇餵母乳?

多謝多謝
聽日拆線(1號),無餵食緊奶粉

子爵府

畀面勳章

DigitalBee
恭喜你呀.
我10月都會搵余e生去仁安開刀..

大宅

DigitalBee,

恭喜晒!祝你修身成功,B女健康又精靈!

想問o下你半身麻醉係咪o係脊骨打麻醉針,定有其他方法?

別墅

irisfung 寫道:
DigitalBee,

恭喜晒!祝你修身成功,B女健康又精靈!

想問o下你半身麻醉係咪o係脊骨打麻醉針,定有其他方法?

多謝晒
係呀係脊骨打麻醉針,要將個身屈到成個C字咁.應該就無其他方法

別墅

tiffanylmc 寫道:
DigitalBee
恭喜你呀.
我10月都會搵余e生去仁安開刀..

多謝晒
好呀余e生 祝你順順利利都時到我恭喜你

別墅

Digitalbee,

請問在醫院有沒有睡衣及盒裝 tissue提供?
另外, 開刀需不需要穿網褲?
傷口現在怎樣?
多 d 休息呀!!!

別墅

daphnel 寫道:
Digitalbee,

請問在醫院有沒有睡衣及盒裝 tissue提供?
另外, 開刀需不需要穿網褲?
傷口現在怎樣?
多 d 休息呀!!!

daphnel
睡衣就無,0岩0岩開完刀只係著住手術裙.有盒裝tissue一盒,網褲4條,床墊10塊,産婦薄m巾2包,

大宅

Hello,

恭喜新媽媽。

聽落仁安評價好似都唔錯bor。

我而家只得6周,
如果我都打算在仁安生,
是不是產前檢查都應在仁安做?

另外開刀計起上來埋單都幾多雜費
差不多超過一倍『套餐』價
若果順產是否『套餐』價多少少?
等有個預算都好。
(其實重未知開刀定順產好...)

麻煩大家指教指教。謝謝!

別墅

digitalbee 恭喜晒

咦~~我都係 25 號係法國開刀生

大宅

仁安係幾好架. 其實私家一定好過公立, 只不過係$的問題.
如果阿b好正常, 自己又後生, 可以順產, 公立會平好多, 相反要開刀的 case, 跟番私家個e生會好好多, 安心d.

產前檢查妳可以私家同 政府 2邊睇, 我都係, 私家係仁安有掛牌的e生度 - 妳去私家睇時問下個e生有冇掛, 好多e生 有掛幾間私家的), 到3x 幾周先睇下阿b有冇特別野, 最後決定係邊生. 仁安自己的診所係 tst, tko 同 沙田都有分部. 個度有好多好e生. 不過 booking 都幾 full, 我個 friend 係 tst 睇, weekday中午, book 左去到都等2個小時.

我比較左之前好多媽媽的 費用, 知道
套餐只係指e阮收的住同手術室費用同一d雜費, 順產同開刀都必須另加主要費用:
1. 大人e生費 (10000 到 - 睇個別e生, 開刀比順產貴2000 到)
2. 大人巡房費 (500 到一天) - 開刀天數會多d
3. 兒科e生費 (幾千 - 睇e生)
4. 兒科巡房費 (500到一天) -開刀天數會多d
5. 麻師: $3500 到 半麻開刀 (開刀必需, 或是全麻 - 更貴我估, 少人做. )
6. 麻師: $2800 到 無痛 (順產, 不過如耐痛, 唔打都得)
其它就要另預 阿b 黃 要照燈幾天 (好 common), 好似成幾千. 一d雜費, 食野,
我見如果冇咩順利 出到院, join package順產要預 35000 到, 開刀就 45000 到.

TAROPIG 寫道:
Hello,

恭喜新媽媽。

聽落仁安評價好似都唔錯bor。

我而家只得6周,
如果我都打算在仁安生,
是不是產前檢查都應在仁安做?

另外開刀計起上來埋單都幾多雜費
差不多超過一倍『套餐』價
若果順產是否『套餐』價多少少?
等有個預算都好。
(其實重未知開刀定順產好...)

麻煩大家指教指教。謝謝!

男爵府

首頁

尾頁

跳至