婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唉!好慘呀,日子越黎越難過呀!我99因為唔係太鍾意我老公(即係佢個細仔),總之佢做咩都係唔岩,有冇朋友都係咁呀,大家分享下!

禁止發言

象牙宮

bebe190 發表於 12-12-9 21:22
唉!好慘呀,日子越黎越難過呀!我99因為唔係太鍾意我老公(即係佢個細仔),總之佢做咩都係唔岩,有冇朋友都係咁 ...

我家有個 野蠻99 & 姑9.
日子真正並不好過.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

回覆 bebe190 的帖子

就係搬唔到先慘!冇錢呀麻!

複式洋房

回覆 333s 的帖子

直頭慘啦.佢亞哥返到好似大晒咁(不過係99做成),亞哥都成四十幾,佢當佢四歲咁,真係頂佢唔順,我老公同99吵過無數次架,每次講親,99一定話我老公少氣,其實唔認 自己偏心.

禁止訪問

引用:回覆+333s+的帖子 直頭慘啦.佢亞哥返到好

子爵府

引用:回覆+bebe190+的帖子 就係搬唔到先慘!冇錢

原帖由 bebe190 於 12-12-09 發表

同老公一齊返娘家住,反正佢都睇你c6唔順眼

象牙宮

bebe190 發表於 12-12-9 22:29
回覆 333s 的帖子
直頭慘啦.佢亞哥返到好似大晒咁(不過係99做成),亞哥都成四十幾,佢當佢四歲咁,真係頂佢唔 ...

父母會不會有偏心? .... 凡是人都會有偏心之心.
除非自己能記住 "莫偏心"
拳例 老媽都偏二哥多於我地. 一切以佢為中心/就佢的模式而活. 好在二哥真正鍚媽. 唔通叫老人認? 不太可能.
而且 老人 為佢一切 都覺得 快樂 就算吧.

人性的討論

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

bebe190 發表於 12-12-9 22:06

有法子, 你都會做了. 是不是?
因無方法, 就只好向現實抵頭. 待有能力, 有机會... 就做返自己想要的.

理性討論交流者。

複式洋房

99又出新招,佢話8月開始唔再煮飯,因為佢早排哮喘入左醫院,出番來就同我地講,連家用即刻收少,話佢自己好辛苦,唔想付lee個負責咁話,佢話佢自己會去老人中心食飯“根本冇可能,因佢唔鍾意食街野,佢係度吹水”,咁一日未實行,就聽住佢講先,尋日我老公同佢講,她們兩母女不回來食飯,睇下佢搞邊科,點知佢煮晒飯話留左d餸比我個囡,叫我食,我係都唔食,咁即係咩意思啫,又話辛苦又話咩,轉個頭係咪煮飯,我見到就眼火爆,我冇理佢,繼續煮我的晚餐,真係勁嬲!

首頁

尾頁

跳至