二手市場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

Re: mamimaggie你呢個人到底想點呀

我相信一係你就係佢,一係你係佢同檔,一係你未比佢騙過,呢個賤人向網上話自己單親成日呻無錢,但就不停搏人同情,有好多媽媽中過招,起碼幾十個以上,郵寄通常話寄失,面交通常話未出糧就比住小小你,比唔足錢就走,之後就失"中",佢除左呃BB用品外,佢連狗BB都呃埋,都唔知佢有無虐待隻狗架!仲要拎綜緩但仲有錢過我,起碼有錢去迪士尼,我都未去過,佢向網上行騙已經2年多,比佢騙同情心的媽媽多的事,你估比佢騙過的媽媽無去報過警咩!!!!!
我識的媽咪至小有幾個報過警啦!但證句不足結果佢都無事,所以佢咪一直呢幾年都咁得戚lo,但我相信有日佢一定有報應!
ven=遙媽呢個sure啦!因為佢2個的相簿個仔都同年同月同日生日,個樣又一樣,你話佢係咪死蠢
kittymaxhk 寫道:
作為一個睇文字多過發表的會員來說,我想提醒大家幾點:1.無論邊個找壹傳媒旗下的雜誌去做呢件事都不應該太相信,我都是做傳媒,我明白他們的選取,好的不會報道,衰的就加多兩錢重;
2.無論是邊個網站的產品或會員,出來交收買家都有責任check質素或新舊等才交換,我不明為何在交收後大家才起哄,覺得有問題;
3.在沒有得到當事人的准許,而在網上流傳該人士的相片,是觸犯私隱條例,如大家媽咪被騙人數太多,你們應該一起約出來,而去該人那區的警署報警,但一定要有相關資料,否則該人士不算詐騙成分.而且警署是根據被告及控告人的案件去處理,在你們打算去警署前先約出來討論可以怎樣做.

我重新我並不認識該人士或各位受害媽咪,也不是幫邊面講說話.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

認住呢個賤人,搶人老公,呃人錢

暪住條仔做雞,自己又有個仔

成日唔俾飯個仔食,叫個仔出街乞

--------------------------------------
唔會掛 點解話佢搶人老公
起初睇只係見你地話佢呃人野....................原來....
但係我諗...佢唔會叫個仔出街乞咁衰掛

大宅

kittymaxhk
我地咁多位媽咪都知道你係到講緊d乜野!!!但係你又有無同佢交收過呀??? 咁你又知唔知道佢係交收個個時候先同你講話無帶錢或帶唔久錢,咁你又會點做呢??? 我自己本人就扲交過啦!!!!佢頭頭會同你係電話詳譚,好好講ar,然後佢會約係見面交收,到交收個個時候先同你講話無帶錢,咁我就緊係問佢0架啦!!!點解無帶錢,無帶錢又同我講話交收??? 佢景然同我講話d錢比個仔唔知玩左去邊到 ,跟住我就話你咁都得 :tongue: ,我就問佢咁點呀???佢就話大家講個信字,咁你話大家講個信字咪就係咁就X左C 囉!!!!! 咁如果係你你會點??? 講真我個時就同佢住得近姐,如果有d乜野我都可以去佢樓下等佢,,,,而家佢都住到咁9像遠lok,咁如果住得好遠d媽咪咁點呀???只可以講話ok la,咁你到時入返d錢比我啦!!!!喂!!!!唔係個個媽咪都會攞返d野返屋企O架,,唔通拿住d奶粉或其他野周圍去呀!!!! 前世未攞過呀!!!! 你話係咪先!!!就係大家講過信字佢就攞個信字去呃人,咁你話佢行唔行得通先???!!! 我估計我地lee邊d媽咪可能10個可能會有4個比佢呃左,但係你可以去香港親子綱到睇下個邊d媽咪10個可能已經有8個佢呃左!!!! 如果你係做傳媒不如你搵個地方可以比小朋友玩而我地d媽咪又可以詳譚,大家約出o梨再講點樣做仲實際啦!!! 以上可能我講說話會唔客氣,但係你請見諒,因為一講到lee 個賤人我就佛都有火 不如你pm你個電話號碼比我,我打電話比你啦,ok ma???因為我打lee 個post都打左1個鐘啦!!!!pls pm me la thx

大宅

mamimaggie 寫道:
kittymaxhk
我地咁多位媽咪都知道你係到講緊d乜野!!!但係你又有無同佢交收過呀??? 咁你又知唔知道佢係交收個個時候先同你講話無帶錢或帶唔久錢,咁你又會點做呢??? 我自己本人就扲交過啦!!!!佢頭頭會同你係電話詳譚,好好講ar,然後佢會約係見面交收,到交收個個時候先同你講話無帶錢,咁我就緊係問佢0架啦!!!點解無帶錢,無帶錢又同我講話交收??? 佢景然同我講話d錢比個仔唔知玩左去邊到 ,跟住我就話你咁都得 :tongue: ,我就問佢咁點呀???佢就話大家講個信字,咁你話大家講個信字咪就係咁就X左C 囉!!!!! 咁如果係你你會點??? 講真我個時就同佢住得近姐,如果有d乜野我都可以去佢樓下等佢,,,,而家佢都住到咁9像遠lok,咁如果住得好遠d媽咪咁點呀???只可以講話ok la,咁你到時入返d錢比我啦!!!!喂!!!!唔係個個媽咪都會攞返d野返屋企O架,,唔通拿住d奶粉或其他野周圍去呀!!!! 前世未攞過呀!!!! 你話係咪先!!!就係大家講過信字佢就攞個信字去呃人,咁你話佢行唔行得通先???!!! 我估計我地lee邊d媽咪可能10個可能會有4個比佢呃左,但係你可以去香港親子綱到睇下個邊d媽咪10個可能已經有8個佢呃左!!!! 如果你係做傳媒不如你搵個地方可以比小朋友玩而我地d媽咪又可以詳譚,大家約出o梨再講點樣做仲實際啦!!! 以上可能我講說話會唔客氣,但係你請見諒,因為一講到lee 個賤人我就佛都有火 不如你pm你個電話號碼比我,我打電話比你啦,ok ma???因為我打lee 個post都打左1個鐘啦!!!!pls pm me la thx
補充:如果唔係佢呃我地d媽咪我地就唔會咁 啦!!!!

子爵府

佢連水彩都呃!!!!!唔係化!!! :tongue: :tongue: 咁佢用乜野acc 呃你呀????講出o梨等其他媽咪知道都好呀!!!

我D水彩明明是全新,她強行話係舊,因為不是全滿(99%滿。邊有水彩是滿到瀉!有1個汽泡佢都要話舊!)

我半價買給她,她要我再半價!~原本我送D水彩筆給她,我嬲,所以無送,佢都追我,我咪話,你強行減價,所以無得送!

佢話佢會開post找人理論,我咪話隨便啦!仲好!但她都無開post!

佢acc是hXXX~因為我不確定是她,不公開全名,以免誤會錯人。

佢當時(去年)有1架私家車,老公車她來的,2個bb,1個約6個月,1個約1-2歲。唔知係咪呀!住天水圍、元朗~佢話
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

禁止訪問

子爵府

因為我打lee 個post都打左1個鐘啦!!!!

你咁好氣呀! 打成個鐘出個post!

好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

大宅

好彩!!好彩!!我咪比佢呃過!!若要同佢交收,咁就真係唔好搵個老公同佢交收啦!!
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

大宅

beverly@mimi 寫道:
[quote]
因為我打lee 個post都打左1個鐘啦!!!!

你咁好氣呀! 打成個鐘出個post!

[/quote]係呀!!!!我打字好c ar

大宅

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

其實我冇俾佢呃過,不過我真係好睇唔過眼囉。

我不嬲都唔會用成個幾鐘去睇晒成個post,我仲記得睇嗰晚係星期六,我星期日仲要陪我男朋友去街添呀!結果我男朋友仲問我點解尋晚成晚唔瞓呀?我咪話俾佢知囉。

大宅

小柏維ee 寫道:

我不嬲都唔會用成個幾鐘去睇晒成個post,我仲記得睇嗰晚係星期六,我星期日仲要陪我男朋友去街添呀!結果我男朋友仲問我點解尋晚成晚唔瞓呀?我咪話俾佢知囉。
咁你個男朋友有無話以後都唔比你上梨bk綱呀!!!!

男爵府

我信有d咁既人喎明明全新都話舊~咪算好咯冇拎到
返屋企話變左立筆屈你眼花

beverly@mimi 寫道:
我D水彩明明是全新,她強行話係舊,因為不是全滿(99%滿。邊有水彩是滿到瀉!有1個汽泡佢都要話舊!)

我半價買給她,她要我再半價!~原本我送D水彩筆給她,我嬲,所以無送,佢都追我,我咪話,你強行減價,所以無得送!

佢話佢會開post找人理論,我咪話無便啦!仲好!但她都無開post!

佢acc是hXXX~因為我不確定是她,不公開全名,以免誤會錯人。

佢當時(去年)有1架私家車,老公車她來的,2個bb,1個約6個月,1個約1-2歲。唔知係咪呀!住天水圍、元朗~佢話

子爵府

[quote]
野蠻仔 寫道:
我信有d咁既人喎明明全新都話舊~咪算好咯冇拎到
返屋企話變左立筆屈你眼花

[quote]

但我唔係呢D人呢!
最後佢咪半價再半價買左佢囉。

----->返屋企話變左立筆屈你眼花

大宅

beverly@mimi
咁你咪問佢囉!!!不如大家去文具店睇下係咪咁你先買啦!!!! D人都唔知係咪SHORT SHORT地O架!!!無錯,,,買野係要睇下件貨,但係如果個買家覺得有問題,咁你咪下次同佢講,如果你係有問題,咁就不如唔好買啦!!!

子爵府

beverly@mimi
咁你咪問佢囉!!!不如大家去文具店睇下係咪咁你先買啦!!!! D人都唔知係咪SHORT SHORT地O架!!!無錯,,,買野係要睇下件貨,但係如果個買家覺得有問題,咁你咪下次同佢講,如果你係有問題,咁就不如唔好買啦!!!

鬼叫果時剛剛等錢用,趕住交學費。
咁先無法啦! :-(

大宅

[quote]
小柏維ee 寫道:

咁你個男朋友有無話以後都唔比你上梨bk綱呀!!!! [/quote]

冇喎!我男朋友本來話佢可能有苦衷,可能真係冇錢買奶粉先咁呢?***(((但係佢都話就算係都唔應該囉!)))***
但當我講俾我男朋友知佢連狗仔都呃,我男朋友即刻話唔:「唔係真係有啲咁嘅人嗎???」

大宅

請問有冇人買咗今期本便利呀?

男爵府

畀面勳章

我買咗

大宅

小柏維ee 寫道:
你去自由報料睇啦!!!!!有得睇呀!!!!

大宅

[quote]
小柏維ee 寫道:
你去自由報料睇啦!!!!!有得睇呀!!!! [/quote]

~~** mamimaggie **~~ 唔該晒!

首頁

尾頁

跳至