自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

[泪]好无助,我楼下的租客是精神病患者,昨日早上拿住槌仔上来喊打喊杀,话我同仔仔在屋企用石头不停敲打地下,我好无辜,我地仲睡紧,我点敲啊?之后又恐吓我地会伤害我同仔仔,依家我想搬屋都好难稳地房,唯有日日睇楼,赶快搬走,破财挡灾啦,天啊,我竟然撞到有甘的精神病,我点算好,我住左三年啦,我点解会俾人逼住搬,当我地人身受到威胁,我地又无办法做到任何事时真是好无助[泪][泪][泪][泪][泪][泪]

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

回覆:樓下個變態婆

侯爵府

回覆:濤濤456 的帖子

即刻 報警同報保安囉

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

複式洋房

回覆:濼晴 的帖子

報警只是解決當時,又不知她幾時癲,上次我地上樓她已經吓過我地,加上我呢度唐樓

伯爵府

嘩!真係十個驚! 慘慘慘!
呢 d 真係防不勝防,你在明佢在暗, 佢住你樓下,保安點阻止佢入大廈,報警,冇事發生,差佬又可以做d 咩?個變態婆有冇屋企人一齊住?
唯有出入十萬個小心。

複式洋房

回覆:kyk 的帖子

兩公婆住,但是一樣神神化化,依家唯有盡快搬,好慘

伯爵府

公安

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

大宅

我住果度都好痳煩, 一時成大堆灰塵,一時就牙簽, 一時就一大袋紅色垃圾,
就連貼門口既揮春都要"make"開佢....真係好多事...

複式洋房

引用:我住果度都好痳煩,+一時成大堆灰塵,一時就

原帖由 bobo_ling 於 13-01-06 發表
我住果度都好痳煩, 一時成大堆灰塵,一時就牙簽, 一時就一大袋紅色垃圾,
就連貼門口既揮春都要"make"開佢... ...
你果度咩地方黎架?但是我呢個是精神病

珊瑚宮

快d已

大宅

我親友有類似過案。佢慘啲,因間屋係買的,唔可能搬。佢家樓下的男人可能有精神病加幻聽,周不時話聽到我親友家好嘈,所以成日報警。其實報警事少,佢重會周不時火叫樓上咩生咩太快啲去c同勁講粗口家中的小孩都很驚,好慘!最後維持左好耐,我親友去搵區議員幫忙,而家沒事了。
樓主,如果可以搵到地方搬就最好搬,唔洗成日擔驚受怕。唔得嘅,我都建議你搵警察/區議員幫手。

複式洋房

引用:我親友有類似過案。佢慘啲,因間屋係買的,

原帖由 cheungsfamily 於 13-01-06 發表
我親友有類似過案。佢慘啲,因間屋係買的,唔可能搬。佢家樓下的男人可能有精神病加幻聽,周不時話聽到我親 ...
我個情況就是甘,所以我會盡快搬

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

早搬早著啦!! 見得太多精神病發作既新聞, 成日斬死人

男爵府

報警都係比警察話下佢,都拉唔到佢

佢精神病,咁做可能仲激嬲佢,

快快搵屋搬啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

咁樣真係好無奈

前面是絕路~希望在轉角

大宅

日防夜防,癲婆難防!早搬早著!

powerlady    發表於 13-1-8 14:53

大宅

回覆 SamLaw2821 的帖子

笑左.....

首頁

尾頁

跳至