想生BB

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+MW148+於+13-01-19+發表回覆+

原帖由 Sincc 於 13-01-20 發表
上台灣網站查看了!宏孕好壞各一半!因自然週期係適合對針反應差,卵子少的人!每月取卵,取三個月後才放胎 ...
間診所超下。勁吸引 。呢間貴嗎?

男爵府

引用:Quote:原帖由+幸福肥太+於+13-01-20+發表多

原帖由 Sincc 於 13-01-21 發表
其實好簡單!輸卵管有冇積水?子宫内視鏡,可看子宮環境是否適著床,如有問題可即時處理的!check 內膜是否 ...
請問子宮內視鏡同在香港e生做的超聲波有什麼不同?超聲波探頭也能看到內膜有否異常及內屈?

男爵府

回覆 jamiemeowmeow 的帖子

超聲波好多黑色部份係尿,超聲波係唔淸楚,子宮鏡係好清楚!

男爵府

今日打了去生泉問,姑娘俾我的感覺是唔多想答問題,在幾分鐘的對話中講了3次要我send e mail問,只是知道可以即日來回,只要12點到醫務所,做了抽血的檢驗,到4點醫生番就可以開藥拿走!

至於價錢、及其他流程要等e mail.........我等了幾日了…

禁止訪問

引用:今日打了去生泉問,姑娘俾我的感覺是唔多想

禁止訪問

引用:回覆+jamiemeowmeow+的帖子 超聲波好多黑

男爵府

有無人在台北生泉做過ivf?我暫定月尾過去,希望知多一點

上網search 资料,發現全美top 2 fertility clinic CCRM 有一條十全大補 養卵方,但劑量好重. Copy 過多比各位JM参考一下. CCRM 做高0的成功率也很高

- copy from CCRM clinic -
=====================================

Poor Responder Supplement
(Ideal supplementation 3 months prior to retrieval)

1. Will need Chem 22 (kidneys were functioning properly) prior to the start
of supplementation.

Myo Inositol 2gm twice a day (3/4 teaspoon powder 对应约2克 - 2gm)
Melatonin 3 mg at bedtime (not for patient taking thyroid medication)
Co Enzyme q10 200mg three times a day
Omiga 3 fatty acid 500mg once a day
Vitamin C 500mg once a day (Take in am)
Vitamin E 200IU once a day
L-arginine 1000mg twice a day
Pycnogenol 100mg once a day

2. Stop with start of stimulation medications

禁止訪問

引用:上網search+资料,發現全美top+2+fertili

男爵府

引用:Quote:原帖由+jamiemeowmeow+於+13-01-22+

原帖由 Sincc 於 13-01-22 發表
台灣医生都話外国已食coQ10 600Mg 了!但真的適合中國人?你看d 鬼妹十幾二十歲靚到呢!但一過30age 就比中 ...
我在中國的ivf 論壇見有大陸人到CCRM 做ivf. 也是吃這條方,加上dhea , 卵子多了很多,胚胎質素也大大提昇.

精胺基酸我剛訂了,現在唯有死馬當活馬醫.

男爵府

jamiemeowmeow 發表於 13-1-22 09:27
上網search 资料,發現全美top 2 fertility clinic CCRM 有一條十全大補 養卵方,但劑量好重. Copy 過多比 ...

Melatonin 3 mg,原來褪黑激素都有助養靚卵子,我以前因為失眠也有食過一段時間,等我又試下…
我這個月上已經食緊月見草油、Q10、孕婦維他命…

大宅

MW148 發表於 13-1-17 15:53
有無j m在台北生泉做過ivf ?我暫定了月尾過去!但仲係好迷惘同害怕……
我之前在台北劉醫生度做了2次,今 ...
介唔介意講下醫生有無解釋到你之前點解唔成功呀? 我以為28歲成功既機會好大? 我今年都係28, 但係我有多囊, 試左差唔多2年好灰心, 遲D都可能會去老劉度試下呀

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Sincc+於+13-01-22+發表台灣

禁止訪問

引用:Quote:jamiemeowmeow+發表於+13-1-22+09:27

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Sincc+於+13-01-22+發表台灣

男爵府

回覆 Sincc 的帖子

萬寧有得賣,但我媽咪話食完都係眼光光到天光,不過妳唔係醫失眠唔緊要啦!

男爵府

Sincc 發表於 13-1-22 15:18
我也有吃dhea ,那麼其他的可以在那裡買?請問你在大陸那個網站看到?我有用微博,常用來查資料及可以溝通! ...
http://www.ivfbbs.com/read.php?tid=66771&fpage=2&page=1

男爵府

回覆 laybb 的帖子

醫生完全無解釋失敗原因,只是話我太瘦,唔可以用太多藥,所以我現在肥了15磅…希望下次可以啦!!

男爵府

回覆 LedTV 的帖子

這間是新開的,本來在台中,2012年才搬到台北,所有置備都好新,不過這是個自然週期,主張每個月培養1-3粒卵子,大約3個週期後才一次放3粒…時間上會長的,價錢我都問緊,但還未回覆…

大宅

送子鳥有回覆我, 也建議我先做子宮鏡以及輸卵管檢查, 我可能會抽一個星期六即日來回去送子鳥做吧, 雖然相對其他台灣診所較貴, 但應該比香港便宜吧? 我也不知道這樣想對不對...

男爵府

引用:Quote:原帖由+jamiemeowmeow+於+13-01-22+

原帖由 Sincc 於 13-01-22 發表
真的?真的?oh ic ! 咁你諗住跟足ccrm 食?
我會食三個月,再睇吓点?

首頁

尾頁

跳至